startstop

Slováci si obľúbili toto MPV, každý deň sa predá aspoň jedno

Prvý júnový deň tohto roka odštartoval na Slovensku predaj nového MPV modelu – Hyundai Staria. Za prvý mesiac sa preň rozhodlo už 35 zákazníkov, čo predstavuje približne tretinu zo všetkých vozidiel, ktoré sa tento rok u nás dostanú do predaja.

Vysoký záujem zákazníkov o Hyundai Staria nás veľmi teší. Už pred zverejnením cenníka dostávali naši predajcovia mnoho dopytov od ľudí, ktorí boli pripravení vozidlo okamžite kúpiť. Sme radi, že aj v dobe, keď predajom dominujú SUV modely, vieme našim zákazníkom ponúknuť atraktívnu alternatívu v podobe moderného a priestranného MPV,“ povedal Roman Portášik, obchodný riaditeľ v Hyundai Slovensko.

Mierne väčšiemu záujmu sa v júni tešila Staria v 9-miestnom prevedení, na ktorú získal Hyundai 20 objednávok. Zvyšných 15 kusov tvorila Staria so siedmimi sedadlami. Pri tejto luxusnejšej 7-miestnej verzii sa 5 kusov vozidiel predalo s príplatkovým panoramatickým strešným oknom.

Nafta a 4×4

Nejde však o osobnú dodávku, ale o variabilné MPV, takže jednotlivé zadné sedadlá z vozidla nie je možné demontovať. Dajú sa však vo veľkom rozsahu posúvať či sklápať a tým aj prispôsobovať veľkosť batožinového priestoru aktuálnym potrebám. Dosiahnuť sa dá maximálny objem batožinového priestoru až 1300 litrov.

Človek by mal pocit, že pri plne obsadenom aute bude aj problém s komunikáciou medzi pasažiermi. Aby to tak nebolo, vodič má k dispozícii kameru s mikrofónom. Vodič tak môže mať pod palcom dianie vo vozidle bez toho, aby musel odvracať zrak od cesty a komunikovať s posádkou bez zvyšovania hlasu. Operadlá sedadiel v strednom rade je možné sklopiť takmer do vodorovnej polohy, vysunúť opierku na nohy a cestovať tak v polohe, v akej zvyknete relaxovať v oddychovej miestnosti vo wellness centre. K tomu si pridajte jemnú kožu Nappa, perfektný výhľad von z auta, plnú výbavu a na SUV si skutočne ani nespomeniete.

A áno, absencia 4×4 nebude argumentom, pretože Hyundai Staria je permanentná štvorkolka. A s naftovým motorom s objemom 2,2 litra pod kapotou. O radenie prevodových stupňov sa stará automatická osemstupňová prevodovka s hydrodynamickým meničom. Motor dosahuje najvyšší výkon 177 koní a maximálny krútiaci moment 430 Nm. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 13,5 sekundy a dosiahne najvyššiu rýchlosť 185 km/h.

Koľko stojí?

Hyundai Staria sa na Slovensku predáva výhradne v tých najvyšších výbavách. V prípade 9-miestnej verzie to je výbava Premium a takéto vozidlo stojí 53.490 eur. Sedemmiestny variant má ešte o niečo viac luxusnejších a prémiovejších prvkov výbavy Luxury, a tak stojí 58.490 eur. To je však konečná cena, pretože priplatiť je potrebné už len za panoramatické strešné okno, metalickú farbu a to je vlastne všetko. Staria stojí na 18-palcových kolesách obutých do pneumatík s rozmerom 235/55 R18.

Ak vás tento automobil zaujal, rozhodne netreba príliš váhať. Počet kusov určených pre náš trh je totiž zatiaľ obmedzený, na druhú stranu, na vozidlo nemusíte čakať dlhé mesiace a môžete si ho z predajne odviezť už za niekoľko dní. Hyundai na model Staria poskytuje záruku 3 roky bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov.

Už čoskoro sa na Hyundai Staria môžete tešiť aj v našom redakčnom teste a videorecenzii.

Exit mobile version