Myslím, že sériu filmov o bláznivom taxíku netreba nikomu bližšie predstavovať. Do francúzskych kín by mala už 11. apríla prísť v poradí piata časť Taxi. Trailer nižšie sľubuje zábavné scény a vtipný príbeh. Bude Peugeot 407 vytuningovaný dosť na to, aby uťal kriminalitu v Marseille?  

Je normálne od tohto francúzskeho filmu očakávať, že nás zasype automobilovými naháňačkami. Prvý diel sa objavil pred dvadsiatimi rokmi a zožal veľký úspech. Od tej doby si získal extra rýchly Peugeot svojich nadšencov. Až toľko, že sa natočili ďalšie tri časti.

Dej Taxi 5 sa bude opäť točiť okolo upraveného taxíku, ktorý bude pomáhať marseillskej polícii pri dolapení talianskych zlodejov jazdiacich na Ferrari. V podstate ide o starý známy model použitý už v Taxi 4. Peugeot 407 s unikátnym bodykitom v klasickej bielej farbe a s veľkými výduchmi pre nasávanie či slávne zadné krídlo? To je možno len 1/10 z toho, čo nám toto auto predvedie vo filme.

Bohužiaľ, v snímke sa už neobjaví herec Samy Naceri ako Daniel. Chýbať nám tiež bude zbrklý policajt Émilien, ktorého hral Frédéric Diefenthal. Najslávnejšiu dvojicu zo série Taxi nahradia nové, mladšie tváre. Hlavnými postavami sa stanú Malik Benthalhou ako Eddy Maklouf a úlohu policajta Sylviana Marota bude hrať Franck Gastambide. Sme radi, že aspoň ,,inteligentný“ a vtipný komisár v podaní Bernarda Farcyho sa vráti späť na plátno.

Takže hlavným hrdinom Taxi 5 sa stal policajný dôstojník Sylvian Marot. Ten bol preradený na mestskú políciu v Marseille, aby zatkol gang talianskych lupičov. Zakrátko zistí, že s chabým vozovým parkom francúzskej polície o tom môže len snívať. A tak požiada o pomoc Eddyho Makloufa, synovca slávneho Daniela Moralesa, ktorý zdedil po strýkovi legendárny upravený taxík. Bohužiaľ ale nezdedil jeho vodičské schopnosti a nevie šoférovať, a tak sa za volant bude musieť posadiť Marot. A ako naznačuje priložený trailer, môžeme sa tiež tešiť na naháňačku Taxi s Lamborghini.

Istú dobu sa objavovali komentáre smerujúce k režisérom filmu, aby sa v hlavnej auto role Taxi 5 ukázala upravená verzia Peugeotu 3008 alebo 5008. Omrzela vari fanúšikov 407? Každopádne, 3008 je európsky crossover a stala sa autom roka 2017. To by možno zmysel dávalo, ale nedokážem si predstaviť, ako by 3008 zastavovala gang na čele s Ferrari (jedine ako bariéra pri úniku).

Vtipný príbeh zrejme väčšinu upúta. Po premiére filmu sa dozvieme, či pôjde o podarené oživenie série alebo vstupenku do siene zabudnutia. Prvý diel Taxi z roku 1998 ľudí nadchol, Taxi Taxi (druhý diel) z roku 2000 latku udržal. Zvyšné dva diely už možno neboli také úspešné, ako sa od nich očakávalo. Každopádne zájdite do kina a utvorte si vlastný názor.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Ford Focus mieri do prémiovej triedy!
Nasledujúci článokMotory Podsvetia: Mikuláš Černák a Alpina B12

2 COMMENTS

  1. […] ZDROJSTARTSTOP […]

  2. […] Neprehliadnite aj predchádzajúci článok – TAXI 5 […]

Comments are closed.