startstop

V opustenom showroome objavili nedotknuté Fordy z 80. rokov

Návrat do minulosti – aj tak by sa dal pomenovať zabudnutý a opustený showroom americkej značky Ford v Nemecku. Ak by sme sa obzreli do minulosti, do 80. rokov, videli by sme zlatú éru značky Ford v Európe. A práve ako dôkaz zašlej slávy slúži predajňa v Nemecku, len neďaleko hraníc s Českom.

Ak hľadáte návrat do minulosti v automobilizme, rozhodne vám viac napovedia názvy ako Orion, Sierra či Escort. Tieto minulé modely značky Ford patrili k tým najvýznamnejším vo svojej ére. V Európe sa Ford tešil veľkému úspechu a ťažil najmä v Nemecku. A niekoľko spomínaných krásnych a dnes už aj unikátnych modelov z 80. rokov nájdeme v opustenej predajni.

Zdroj: Auto Retro
Tajomné miesto

Tento showroom sa podľa dostupných informácií nachádza v meste Ingolstadt, na bližšie nešpecifikovanom mieste. Chceným efektom má zostať tajomnosť tohto miesta. Možno aj preto sa ľudia z YouTube kanálu Auto Retro vybrali na misiu hľadať tento zabudnutý kúsok minulosti. Z Veľkej Británie tak takmer cez polovicu Európy smerovali za nie zaručene úspešným výsledkom ich hľadania.

Avšak dnes všemožný internet im pomohol správne lokalizovať a nájsť spomínanú predajňu. Aj napriek tomu, že rozhodne nedisponovali aktuálnymi satelitnými snímkami, rozhodli sa ísť hľadať výkladnú skriňu Fordu z 80. rokov. A rozhodne sa im táto cesta oplatila. Keď dorazili na miesto určenia, skutočne našli predajňu s viacerými takmer nedotknutými vozidlami. Zarazilo ich, že aj napriek tomu, že tu vozidlá stoja už nejakú tú dekádu, sú stále v perfektnom stave.

Zdroj: Auto Retro
Podľa skutočnej udalosti

Ľudia z Auto Retro dostali informácie, že v minulosti šlo o úspešnú predajňu automobilov so skladovými vozidlami, ktorých bolo zhruba 300. Polovicu z nich tvorili práve vozidlá značky Ford. Avšak v roku 1994 zomrel majiteľ tejto predajne a majetok pripadol rodine, ktorá ho rozpredala. Týchto zopár exemplárov však zostalo vdove po majiteľovi a slúžia ako pamiatka na jej muža.

Ešte pár rokov dozadu sa priamo vdova po majiteľovi starala o predajňu a rovnako dobrú starostlivosť dostávali aj samotné automobily. To vysvetľuje ich dobrý stav. Aktuálne ich zdobí iba hrubá vrstva prachu, keďže pani majiteľka už býva v domove dôchodcov. Celý tento príbeh tak má vcelku zaujímavé vysvetlenie a ukážku, ako čas plynie neskutočne rýchlo.

 

Exit mobile version