startstop

Nový Opel Combo má modernejší vzhľad a dlhší dojazd

Foto: Opel

Kompaktná dodávka od značky Opel sa dočkala novej generácie. Vozidlo vhodné pre firmy na rozvoz tovaru alebo presun zamestnancov bude po vylepšeniach nielenže komfortnejšie, ale aj bezpečnejšie.

V rámci vylepšení dostal Opel Combo prednú masku Opel Vizor, maticové svetlomety Intelli-Lux LED a aj 10-palcovú farebnú dotykovú obrazovku. Z kompaktnej dodávky neubudlo nič oproti predchodcovi, ale naopak pribudli vylepšenia. Okrem verzií so zážihovým a vznetovým motorom s automatickou prevodovkou bude k dispozícii aj elektrická verzia, ktorá bude v meste úspornejšia, tichšia a svižnejšia. Obe motorizácie sa dajú nakonfigurovať v dvoch dĺžkach s možnosťou dvoch alebo troch predných sedadiel. Na prepravu osôb bude v ponuke aj päťmiestna dvojkabína.

Foto: Opel
Dlhší dojazd elektrickej verzie

Elektrická verzia prejde vďaka 50 kWh akumulátoru o 50 km viac ako v predchádzajúcej generácii, teda 330 km. Elektromotor ponúka výkon 100 kW a 270 Nm krútiaceho momentu s maximálnou rýchlosťou 130 km/h a možnosťou rekuperácie v troch úrovniach. Na nabíjacej stanici s výkonom 100 kW sa batéria nabije na 80 % za necelých 30 minút.

Foto: Opel

Opel Combo ani v elektrickej verzii neprichádza o schopnosť prepravovať a ťahať ťažké náklady. Je možné ho zaťažiť hmotnosťou 780 kg a potiahne príves s hmotnosťou 750 kg. Nákladný priestor má objem 4400 litrov. Príjemnejšie sa bude cítiť aj vodič vďaka vylepšeniam interiéru. V ponuke budú už spomínané 10” dotykové obrazovky s možnosťou prepojenia so smartfónom pomocou Apple CarPlay alebo Android Auto. V ponuke bude aj inovatívna stanica pre smartfóny, pri ktorej pomocou prepojenia cez aplikáciu sa stane zo smartfónu ovládací panel pre infotainment systém.

Foto: Opel
Priestorové videnie

Vylepšenia so dočkala aj bezpečnosť. Novou bezpečnostnou vychytávkou je dynamické priestorové videnie, zobrazované pomocou dvoch kamier, jednej nad zadnými dverami a druhej pod vonkajším spätným zrkadlom spolujazdca. Pri zmene smeru
jazdy použitím smeroviek sa vám zobrazí záber mŕtveho uhla na digitálnom spätnom zrkadle. V porovnaní s bežnými zrkadlami poskytuje systém lepší výhľad, čo umožňuje vodičovi bezpečnejšie manévrovať. Mnoho bezpečnostných systémov, ako napríklad inteligentný asistent udržiavania rýchlosti, asistent udržiavania vozidla v jazdnom pruhu, pokročilý systém núdzového brzdenia a výstražný systém sledovania pozornosti vodiča je už v štandardnej výbave. Za príplatok bude možná voľba aj adaptívneho tempomatu.

Nová generácia Opel Combo je pripravená slúžiť na prácu pre profesionálov, ktorí hľadajú úspornú, kompaktnú, priestrannú a schopnú dodávku na prenos nielen nákladov, ale aj ľudí.

Foto: Opel
Exit mobile version