startstop

Identita auta, ktorého EČV našli v Gaze, je odhalená

Foto: X/Israel

26. decembra bola na účte štátu Izrael na sociálnej sieti X zverejnené video zo skladu zbraní v Gaze, ktorý našli izraelskí vojaci. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, pokiaľ by sa medzi množstvom zbraní a granátov nenachádzala aj tabuľka so slovenským evidenčným číslom. Televízii JOJ sa podarilo odhaliť identitu vozidla, ktorému malo košické evidenčné číslo patriť. 

Automobil ešte v roku 2021 inzerovala spoločnosť Business Lease. Ide o Peugeot Partner, ktorý bol na Slovensku prvýkrát zaregistrovaný v roku 2018. Televízii JOJ sa podarilo zistiť, že vozidlo kúpila právnická osoba 1. októbra 2018. Peugeot bol 22. októbra 2021 ešte inzerovaný, ale už 2. novembra bol odhlásený z evidencie a viac ho nikto nevidel. Podľa záznamov nebolo ukradnuté. Televízia JOJ ďalej dopĺňa, že v čase jeho kúpy bola trhová hodnota vozidla 19 000 eur. Za tri roky malo najazdených 187-tisíc kilometrov, a to bez škodovej udalosti. Kde sa vozidlo nachádza v súčasnosti, nie je známe. Pravdepodobne ho niekto odhlásil a predal. Televízia JOJ tieto informácie získala z verejných databáz pomocou EČV na záberoch izraelskej armády. Foto vozidla nájdete TU.

Čo sa týka EČV, len dodávame, že v prípade, ak majiteľ vozidlo vyradí z evidencie dočasne, polícii odovzdá malý aj veľký technický preukaz, ale evidenčné číslo na vozidle zostáva. Majiteľ však na vozidle nesmie jazdiť a na požiadanie ho musí sprístupniť príslušníkom policajného zboru.

Exit mobile version