Stánku Porsche na parížskom autosalóne dominoval najmä faceliftovaný Macan. No okrem toho sa automobilka vytiahla aj Speedsterom!

Macan je tu s ami už od roku 2014, preto nastal ten správny čas na jeho update. Hoci svetovú premiéru si odbil v čínskom Šanghaji (kde má aj množstvo zákazníkov), prvýkrát v Európe sme ho mohli vidieť na autosalóne v Paríži. Čo priniesol?

Vizuálne veľa zmien nenastalo, no najviac sa toho odohralo v zadnej časti. Tej dominujú svetlá cez celú šírku auta po vzore Panamery a väčšieho Cayenne. Do ponuky pribudli nové farby, konkrétne modrá Miami Blue, dve strieborné Dolomite Silver Metallic a Dolomite Silver Crayon a zelená Mamba Green.

V interiéri je najväčšou novinkou nový 11-palcový displej infotainmentu, ktorý rovnako pochádza z Panamery a Cayenne. Nové sú aj asistenčné systémy, ktoré sú oproti predchodcovi dokonalejšie: napríklad asistent jazdy v dopravných zápchach bude schopný asistovať vodičovi do rýchlosti 60 km/h.

Motorizácie? Základ bude tvoriť 2-litrový štvorvalec s výkonom 245 koní (v Európe je priškrtený o 7 koní), ktorý spĺňa normu 6d-TEMP. Táto verzia pôjde do predaja ako prvá, zároveň ale ide o jediný štvorvalec v ponuke. Macan S bude poháňať šesťvalec s výkonom 354 koní, oproti 340 k predchodcu. Neskôr príde aj Macan GTS, pravdepodobne bude odhalený v decembri na autosalóne v Los Angeles. Vrchol ponuky bude tvoriť Macan Turbo, ktorý si požičia 2,9-litrový šesťvalec z Cayenne S s výkonom 440 koní.

 

Porsche 911 Speedster

Porsche na autosalóne ukázalo aj limitovaný 911 Speedster, ktorých bude vyrobených presne 1948 kusov. Prečo práve 1948? Nuž, bolo to práve v roku 1948, kedy dostal prvý kus Porsche 356 licenciu, ktorá mu umožňovala jazdiť po cestných komunikáciách.

Okrem výraznej červenej farby (odkazujúcej na 911 Speedster z roku 1988) budú pre nový Speedster typické aj 21-palcové disky s centrálnou skrutkou, ktoré pripomínajú disky zo závodných špeciálov 911 RSR a GT3 R. Závodnými autami sú inšpirované aj diódy denného svietenia, ktoré svietia na červeno. V kontraste s červenou farbou je Speedster doplnený o čierne doplnky. Rovnaké farby vládnu aj v interiéri.

Zaujímavosťou je podvozok z verzie GT3, či atmosféricky šesťvalec s výkonom rovných 500 koní spojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Prvý kus zíde z výrobnej linky v roku 2019.

Zdroje: Porsche | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Paríž: Kia Ceed GT a Kia ProCeed
Nasledujúci článokAutosalón Paríž: SEAT Tarraco! Čo prinesie horúci konkurent Škody Kodiaq?