startstop

Bojíte sa vysokých cien servisu v dôsledku inflácie? Predplaťte si servis na 5 rokov dopredu

Inflácia sa momentálne dotýka každého, pocítiť ju môžeme nie len pri nákupe potravín, tankovaní, ale taktiež aj pri servise našich vozidiel. Ako sa však vyhnúť stále rastúcim cenám a ušetriť? Riešenie ponúka predplatený servis pre vozidlá Škoda.

Výdavky spojené s údržbou vozidla spravidla prichádzajú v tú najnevhodnejšiu dobu, kedy nemáte peniaze nazvyš alebo ich potrebujeme na niečo iné. Základným predpokladom pre čo najnižšie servisné výdavky je samozrejme pravidelná starostlivosť o vaše auto. Dodržiavanie termínov garančných servisov, preventívne servisné návštevy, či výber autorizovaného servisného partnera, sú kľúčové. S dobrou servisnou disciplínou dokážete ušetriť nemalé peniaze a zároveň udržujete hodnotu vášho vozidla.

Jednou z možností, ako sa vyhnúť nárastu servisných nákladov na vaše vozidlo, je predplatený servis. S predplateným servisom si nemusíte nikdy plánovať a vypočítavať, kedy si môžete dovoliť návštevu servisu, pretože aj napriek ekonomickej neistote a rastúcej inflácii môžete bezstarostne jazdiť ďalších 5 rokov a nemyslieť na to, koľko vás bude oprava, či výmena dielcov stáť.

Ako to funguje?

Predplatený servis, teda servisný balík Škoda na 5 rokov, si môžete zadovážiť už pri konfigurácii vášho nového vozidla, ale je možné zakúpiť si ho aj pre jazdené vozidlo. Na výber máte dva typy servisných balíkov: BasicProfessional. Tie sa následne delia do troch rôznych úrovní, v závislosti od počtu najazdených kilometrov: 75 000 km/5 rokov, 100 000 km/5 rokov a 150 000 km/5 rokov.

Servisný balík Basic pokrýva základnú údržbu vozidla napr. brzdovú kvapalinu, sviečky, filtre, tesniaci prostriedok na pneumatiky a ďalšie. Typ servisného balíka Basic je zároveň v ponuke aj pre jazdené vozidlá.

Servisný balík Professional zahŕňa kompletnú starostlivosť o vozidlo a obsahuje v porovnaní s balíkom Basic naviac napr. stierače, spojku, brzdové platničky, kotúče, rozvody, akumulátor, tlmiče, výfukový systém, a ďalšie. Prakticky teda všetky bežné súčasti vozidla, ktoré podliehajú prirodzenému opotrebovaniu.

V rámci predplateného servisného balíka sú počas 5 rokov kryté náklady v závislosti na type balíka, a to buď výdavky spojené s predpísanou údržbou vášho vozidla, alebo kompletné výdavky na údržbový servis a na bežné opotrebovanie iných komponentov.

Koľko to stojí?

Tak napríklad v prípade kúpy nového modelu Škoda Scala a výbere balíka Basic v konfigurácii s nájazdom 75 000 km/ 5 rokov, počítajte s cenou 798 €. Pokiaľ by ste sa rozhodli pre kúpu nového Superb-u s balíkom Professional v konfigurácii s nájazdom 150 000 km/ 5 rokov, zaplatíte 3 630 €. Najväčším prekvapením je rozhodne elektrický Enyaq iV, balík Professional s nájazdom 150 000 km/ 5 rokov vás totiž stojí iba 1 452 €.

Pokiaľ si spočítame bežné náklady, ktoré by sme zaplatili za obdobie 5 rokov v prípade servisu týchto vozidiel, ocitli by sme sa pravdepodobne vo vyšších sumách. Nehovoriac o vplyve už spomínanej inflácie, ktorá neustále rastie a aktuálne predikcie finančníkov nevyzerajú vôbec ružovo. Podrobnejšie informácie o jednotlivých balíkoch predplateného servisu nájdete na oficiálnej stránke Škoda.

Exit mobile version