startstop

TEST MINI Cooper SE Electric, zachovalo si vlastnosti motokáry?

Dokázali konštruktéri MINI zachovať jeho jazdné vlastnosti aj v elektrickej verzií?

MINI Cooper SE má veľký potenciál stať sa ikonickým elektromobilom, pozrite si našu videorecenziu kde nájdete všetko podstatné.

 

Od okamihu, kedy vodič naštartuje, má k dispozícií plný výkon 135 kW (184 koní). Podľa potreby sa dajú nastaviť dve úrovne rekuperácie. Účelom je dosiahnuť “pocit jedného pedálu” – t.z. pri intenzívnej rekuperácií začne auto po uvoľnení plynového pedálu citeľne spomaľovať a to bez ohľadu na zvolený jazdný režim. Tie Cooper SE ponúka štyri – Sport s priamejším riadením, štandarný MID, GREEN a GREEN+ pre čo najefektívnejšie využitie energie. Motor je spojený s prednou nápravou vďaka jednostupňovej prevodovky so zabudovaným diferenciálom. Z 0 na 100 sa dostanete za 7,3 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 150 km. Motor nevydáva takmer žiadny zvuk, súčasťou výbavy je preto zvukové upozornenie chodcov pri nízkych rýchlostiach, ktoré pripomína zvuk z sci-fi filmov.

Batérie

Pod podlahou sa ukrýva 32,6 kWh. Tie majú pri spotrebe 15,0 – 13,2 kW ponúknuť dojazd 235 – 270 km. Pri nabíjaní zo štandardnej zásuvky dosiahneme 80% kapacity za 2,5 h a za ďalšiu hodinu bude batéria plná. Pri rýchlonabíjačke s 50 kW to bude 80% už za 35 minút.

Exit mobile version