startstop

POV TEST BMW M440i, najkrajší bavorák súčasnosti?

Najdiskutovanejší automobilový dizajn roku 2020? Jednoznačne BMW radu 4 a jeho návrat k vertikálnej maske. V našej videorecenzii sme preverili verziu M440i. Nová generácia štvorky prináša viac než len polarizujúcu masku.

Čo všetko nové prináša BMW 4 sa dozviete v našom videu, okrem iného aj náš subjektívny pocit na nový dizajn. Jazdné zážitky sme preverili na serpentínach a vôbec po prvý krát vám prinášame video, formou POV.

Kontroverzný dizajn aj pre BMW M3 a M4

Vrcholové verzie sú poháňané aktualizovaným radovým šesťvalcom s objemom 3,0 litra. Spolu produkujú 480 konských síl pri 6250 ot./min a krútiaci moment 550 Nm. BMW tvrdí, že M3 a M4 vyštartujú z 0 na 100 km/hod v priebehu 4,1 sekundy a dosiahnu maximálnu rýchlosť 250 km/hod. Ak je vozidlo vybavené voliteľným balíkom M Driver´s Package, maximálka sa zvyšuje na 290 km/hod.

Jedna zaujímavá vec na aktualizovanom motore je, že jeho hlava valca má jadro z 3D tlačiarne, ktoré umožňuje lepší priechod chladiacej kvapaliny a znižuje hmotnosť. Potenciálny zákazníci budú mať na výber podľa očakávania medzi šesťstupňovým manuálom a 8-stupňovou automatickou prevodovkou M Steptronic.

Exit mobile version