Domov Recenzie TEST Hyundai Santa Fe 1,6 T-GDi HEV, luxus a technológie za prijateľnú...

TEST Hyundai Santa Fe 1,6 T-GDi HEV, luxus a technológie za prijateľnú cenu

Kráľovstvo kože, alcantary a pohodlia

Áno novinárske autá sú často nabité všetkým čo sa do nich zmestí a ich cena často atakuje dvojnásobok základného modelu. Politika Hyundai je však trochu iná a ich modely poväčšine ponúkajú zaujímavú výbavu už v základe. Ak aj platíte za niečo navyše, stojí to za to.

Naša konfigurácia zahŕňala úplne všetko čo si len viete predstaviť. Už na prvý pohľad je jasné že interiér je niečo viac, všade kam sa pozriete je nádherná hnedá Nappa koža. Vrcholom je čierny strop v štýle alcantary, ktorý dotvára luxusný dojem tohto SUV.

Oproti predchodcovi pribudol digitálny prístrojový štít či prepracovaný stredový tunel, respektíve panel. Tomu musíme vytknúť kvantum tlačidiel, ktoré pripomínajú skôr začiatok tohto storočia. Naopak, oceníte zachovanie konvenčného ovládania klimatizácie ale aj ostatných dôležitých funkcií. Bohužiaľ, myslím si že sa to dalo spracovať aj prehľadnejšie a nemusela mať každá funkcia samostatné tlačidlo.

Veľmi sa mi páči riešenie voľby jazdných režimov, prostredníctvom otočného ovládača. K dispozícii máte hneď tri, plus ďalšiu trojicu pre jazdu v teréne. Exkluzívny dojem ničia len niektoré lesklé či tvrdé plasty, ktoré si Kórejci jednoducho nedokážu odpustiť.

Priestor bez kompromisov

Za volantom som sa cítil pohodlne, v zásade sa nič nezmenilo a posed mi príde rovnaký. V druhom rade je miesta toľko že sa tam aj vyspíte. Nechýba ani vyhrievanie sedadiel či roletky na oknách, uvítal by som ale trojzónovú klimatizáciu, konkurencia ju ponúka. Škoda len že ISO-FIX nájdete len na dvoch sedadlách v celom aute.

Kvantum odkladacích priestorov všade kam sa pozriete, jasný rodinný hráč. Mne sa najviac páčilo riešenie bezdrôtového nabíjania telefónu. Bohužiaľ sa nám ho nepodarilo odfotiť, ale pokúsim sa vám ho opísať.

V stredovom tuneli sa nachádza malá obdĺžniková štrbina do ktorej jednoducho vsuniete mobil na stojato. Vďaka padacím dvierkam zhruba v strede, vám telefón zapadne presne do požadovanej polohy tak že sa počas jazdy nepohne ani o milimeter, navyše sa tam zmestí aj ten najväčší smartfón.

POKRAČOVANIE NA ĎALŠEJ STRANE

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

1
2
3
Predchádzajúci článokVolkswagen odhaľuje faceliftovanú verziu modelu Polo GTI
Nasledujúci článokChaos a panika, ľudia v Amerike tankujú do igelitových sáčkov! Za všetkým je útok hackerov