startstop

TEST Jazdenky: Toyota C-HR Hybrid 2018 po 120 000 kilometroch, oplatí sa?

Jazdený Hybrid, áno či nie? Vyskúšali sme Toyotu C-HR po nájazde viac ako 120 000 kilometrov. Je skutočne tak spoľahlivá ako sa o nej hovorí?

Toyota C-HR bola predstavená v roku 2016 a jej príchod znamenal novú dizajnovú éru Japonskej automobilky. V tej dobe tento model pôsobil ako koncept ktorý sa ešte len dočká sériovej podoby. Množstvo prelisov, dynamické tvary a ostré línie si ihneď získali pozornosť. Toyota prilákala aj mladšiu cieľovú skupinu a vytvorila model ktorý sa skvelo hodil do mestských podmienok, zároveň reagoval na rastúci trend SUV.

Aj napriek tomu že v ponuke neboli len hybridné motorizácie, drvivá väčšina predaných áut, boli práve hybridy. V súčasnosti sa už iné verzie ani nepredávajú. V našom teste jazdených vozidiel, sme preverili modelový rok 2018, ktorý mal pod prednou kapotou hybridný štvorvalec s objemom 1,8 litra.

Japonské automobilky patria k tým najspoľahlivejším vôbec, špeciálne Toyota sa pýši hneď niekoľkými oceneniami svojich vozidiel v rámci spoľahlivosti. Samotná hybridná technológia je však o čosi zložitejšia než čisto spaľovací pohon. Toyota má však vo vývoji hybridných systémov, desaťročia skúseností.

Podarilo sa Toyote C-HR obhájiť renomé automobilky? V teste sa pozrieme aj na kvalitu a zhotovenie interiéru a poradíme vám na čo si dať pozor pri kúpe jazdeného hybridu.

Exit mobile version