startstop

PRVÁ JAZDA Subaru Solterra – prvý elektrický off-road?

Subaru stojí pred neľahkou úlohou, na trh prichádza prvý elektromobil tejto japonskej značky s názvom Solterra. Dokáže obhájiť skvelé terénne vlastnosti svojich súrodencov?

Subaru Solterra sme vyskúšali počas prvých lokálnych jazdných dojmov na motokrosovej dráhe v Šenkviciach ale aj v priľahlých viniciach. O pestré terénne zážitky tak núdza nebola, dalo by sa povedať že Solterra dostalo poriadne do tela.

Ak vám nápadne pripomína Toyotu bz4x, nie je to náhoda, kedže obe autá stoja na totožne platforme a su vo svojej podstate dvojičkami. Subaru si napriek tomu dokázalo zachovať svoju tvár a prináša vlastný podpis.

Elektromobil a off-road?

Úprimne, prečo nie? Elektrické autá poskytujú množstvo výhod pre konštruktérov, vďaka čomu môžeme sledovať unikátne jazdné vlastnosti aj v teréne. Pohon všetkých štyroch kolies v prípade Solterry dokáže regulovať posielaný výkon medzi jednotlivé kolesá hnanej nápravy tak aby si poradil aj v náročnom teréne, vrátane kríženia náprav.

Solterra ponúka X-Mode, rovnako ako všetky ostatné modely z jej produktového portfólia. Svetlá výška presahujúca 20 centimetrov zabezpečuje dostatok priestoru pre prejazd terénom. Jediným menším deficitom môže byť dlhý rázvor osí kolies na úrovni 2 850 milimetrov. To ako si s ním Subaru Solterra poradilo v teréne sa dozviete v našom videu.

Exit mobile version