startstop

Cupra prenesie vzrušenie z Formuly E priamo do obývačky

Foto: Cupra

Cupra je na poli virtuálneho pretekania mimoriadne aktívna, čo demonštruje aj novým kokpitom simulátora Playseat PRO CUPRA Racing Formula E. Simuluje totiž pozíciu za volantom jazdca elektrickej formule.

Cupra v spolupráci so spoločnosťou Playseat vyvinula kokpit simulátora, ktorý verne kopíruje skutočné sedadlo pretekárskeho auta a umožňuje hráčom cítiť rovnaké emócie ako profesionálni pretekári. Obe značky zdieľajú špičkové technológie a dizajn, aby fanúšikom pretekov ponúkli maximálny zážitok z jazdy bez toho, aby opustili pohodlie svojho domova.

Svet motoristického športu sa rýchlo mení a smeruje k oveľa udržateľnejšej ére, plnej výziev a inovácií, v ktorej Cupra hrá kľúčovú úlohu,“ vysvetľuje Ignasi Prieto, globálny marketingový riaditeľ SEAT a Cupra. „Dnes sa zúčastňujeme jednej z najikonickejších pretekárskych súťaží – Formuly E a naši fanúšikovia sú pre nás obrovskou podporou. Vďaka tejto spolupráci s Playseat chceme, aby boli bližšie k tímu Cupra tým, že im ponúkneme možnosť pocítiť vzrušenie z toho, že sú skutočnými pretekárskymi jazdcami.

Kokpit stelesňuje nebojácny charakter novej generácie hráčov hľadajúcich adrenalín a emócie za virtuálnym volantom. Vďaka systému Playseat Forcelock umožňuje kokpit pretekárskeho simulátora pôsobenie extrémnych síl na rám sedadla bez ohýbania. Tento patentovaný systém bol testovaný a zdokonaľovaný v priebehu niekoľkých rokov v tých najnáročnejších podmienkach v profesionálnom prostredí. Kokpit simulátora je vyrobený z materiálov najvyššej kvality. Predstavuje robustnú a stabilnú kovovú konštrukciu a pohodlné a citlivé sedadlo čalúnené čiernym vinylom s kvalitným koženým vzhľadom. Konštrukcia je vyhotovená matnou farebnou schémou s logami a nálepkami aké sa nachádzajú na oficiálnom tíme Cupra Racing Formula E.

Kokpit je kompatibilný so všetkými konzolami a počítačmi a so všetkými volantmi a pedálmi, čo umožňuje hráčom zažiť adrenalín pri jazde napríklad na modeloch Cupra Tavascan a Formentor VZ5, ktoré sú dostupné vo virtuálnom pretekárskom svete Forza Horizon 5.

Exit mobile version