startstop

Goodwood: Vysoká škola šoférovania. Toto sú tie najdramatickejšie momenty!

Goodwood

Festival rýchlosti Goodwood je jedným z najzaujíamvejších automobilových podujatí. Koná sa každoročne v Sussexe v Spojenom kráľovstve. Hoci je trať dlhá len necelé 2 kilometre a má 9 zákrut, nedá sa hovoriť o nedostatku dramatických momentov.

Hoci Festival rýchlosti Goodwood nie je oficiálnym závodom, jazdci idú často naplno. Rekord trate 1,86 km dlhej trate zajazdil ešte v roku 1999 Nick Heidfeld na McLarene MP4/13. Dosiahol čas 41,6 sekundy, ktorý sa doteraz nikomu nepodarilo prekonať. No aj tento rok sa o to pokúsilo niekoľko jazdcov. Ako to už býva, nie vždy všetko ide podľa plánov a núdza o dramatické momenty nebola ani teraz. Dôkazom je týchto 7 videí.

 

Romain Dumas a 670-koňový VW ID R Pikes Peak

Toto elektrické monštrum, ktoré nedávno dobylo vrchol Pikes Peak, ukázalo svoju silu aj na Festivale rýchlosti v Goodwoode. O neskrotnosti 670 elektrických koní sa v Goodwoode presvedčil Romain Dumas. No nebyť jeho pohotovej reakcie, protoyp by zrejme skončil na milión kúskov.

 

Mike Skinner a Toyota Tundra Nascar

Skrotiť približne 700 osemvalcových koní dá poriadne zabrať. Špeciálne, ak ide o závodný prototyp z amerického seriálu Nascar. Mike Skinner, ktorého môžeme poznať z The Grand Tour, by o tom vedel hovoriť svoje…

 

Bill Goldberg a Toyota Tundra Nascar

…a rovnako tak aj Bill Goldberg. Ten ale toľko šťastia ako Skinner nemal a skonšil v bariérach.

 

Nicolaas Hommerson a Maserati MC12

 

Terry Grand a Range Rover Sport SVR

Ak máte radi napätie, toto video si rozhodne nenechajte ujsť. Hlavnými hviezdami sú Terry Grand a špičkový Range Rover SVR. A cieľ? Prekonať svetový rekord pre najrýchlejšiu jazdu automobilom na dvoch kolesách. Samozrejme, nešlo to úplne jednoducho.

 

Vincent Foucart a Peugeot 205 s Wankelovým motorom

Wankelov motor je špecialitkou, ktorá sa len tak nevidí. Tobôže nie v Peugeote 205. No Vincent Foucart sa rozhodol, že si niečo podobne bláznivé postaví. A predviedol sa s tým v Goodwoode. A rozhodol sa, že pôjde bokom, čo mu nie vždy išlo podľa predstáv.

 

Liam Doran a Ford RS200 Pikes Peak

Zrejme najdramatickejším momentom bola nehoda Fordu RS200 Pikes Peak. V tomto prípade sa vodičovi nepodarilo šmyk zachrániť a auto skončilo v bariérach.

Zdroje: CarThrottle | startstop.sk

Exit mobile version