startstop

Scénar ako zo slovenskej osady: Na strechu otočenému AMG GT R zmizli kolesá!

AMG GT R

Hoci sa automobilová verejnosť posledné dni sústreďuje na iné novinky Mercedesu, ako napríklad AMG GT 63 S 4-Door, elektromobil EQC či novú triedu GLE, pozornosť sa dostáva aj športovému kupé AMG GT. Svoje by o tom vedel povedať aj majiteľ tohto AMG GT R…

…no nanešťastie, tomuto zelenému AMG GT R sa dostal iný druh pozornosti, ako by si jeho majiteľ želal. Po nehode zeleného monštra zo Štuttgartu, ktoré skončilo v tráve prevrátené na strechu, ostalo o pár dní to, čo si môžete pozrieť na fotografiách, ktoré na Facebooku zverejnil GTBoard. Len pre upresnenie dodávame, že nehoda sa nestala niekde v blízkosti slovenskej osady, ale vo Švédsku.

AMG GT R

Hoci nikde nie je explicitne uvedené, že kolesá boli ukradnuté, s najväčšou pravdepodobnosťou to tak bude. Totižto poškodenie vozidla nenasvedčuje tomu, že došlo k nejakému zvláštnemu nehodovému scenáru, pri ktorom záhadne odpadli všetky štyri kolesá. Ďalšou možnosťou je, že sa majiteľ rozhodol kolesá preventívne z vraku odstrániť, no prečo by tam nechal zvyšok auta napospas? Preto sa aj my v redakcii prikláňame k tomu, že niekto s lepkavými rukami jednoducho nedokázal odolať exkluzivite.

O nehode toho vo všeobecnosti veľa nevieme, no podľa informácií portálu autoevolution boli pasažieri AMG GT R. Rovnako tak nie sú známe podrobnosti ani o príčine nehody. Tu je však potrebné podotknúť, že dôvodom nehody nemuselo nevyhnutne byť prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti. AMG GT R poháňa 4,0-litrový vidlicový osemvalec, ktorý produkuje výkon 430 kW (585 k) a krútiaci moment 700 Nm. S takýmito parametrami dokáže GT R zrýchliť z 0 na 100 za 3,6 sekundy. Maximálne dokáže uháňať 330 km/h.

A tu jednoducho musíme uznať, že s takýmito výkonovými parametrami (a pri potenciálne vypnutých elektronických bezpečnostných systémoch) sa zdá byť prevrátenie GT R-ka ako jednoduchá vec. A navyše ak si prirátame mokrú vozovku, nešťastie je na svete až príliš jednoducho.

Zdroje: autoevolution | startstop.sk

Exit mobile version