Porsche 911 je legenda, ktorá v modernom automobilovom svete nemá obdoby. Porsche sa stalo synonymom praktických supercarov na denné použitie, no všetko to začalo pred viac ako 40-timi rokmi. Písal sa rok 1975, kedy v Zuffenhausen stvorili „ovdovovač“ menom Porsche 930.

Porsche 930 je interný názov pre prvú generáciu Porsche 911 Turbo. 930 si ale vyžadovala určitú dávku vodičských zručností a v neposlednom rade aj odvahy zo strany vodiča. Auto bolo také nevypočítavé, že si dokonca vyslúžilo prezývku Widowmaker, teda po našom ovdovovač. Dôvodov bolo niekoľko. Po prvé, kombinácia motora uloženého v zadnej časti auta a pomerne krátkeho rázvoru znamenala veľmi rýchle uskakovanie zadku v tých najmenej vhodných chvíľach. Niektorí novinári auto prirovnávali ku kladivu kvôli sústredeniu váhy vzadu.

Druhou a omnoho zákernejšou príčinou bolo oneskorenie turba, alebo takzvaný turbo lag. Ten sa vyznačuje nárazovým nárastom výkonu v určitom spektre otáčok. No zdá sa, že vodič tohto konkrétneho Porsche 930 Turbo je voči týmto veciam imúnny. Svoje vodičské umenie dokazuje na kľukatej horskej ceste, kde poršátku ustreľuje zadok jedna radosť. Samozrejme, okrem vodiča je potrebné oceniť aj veľmi zručnú prácu s kamerou, ktorá je pri takomto type videí tiež kľúčovou zložkou.

Dosť bolo rečí, vychutnajte si video!

Zdroje: autoevolutionstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokG-Power BMW M850i: vhodná alternatíva namiesto BMW M8?
Nasledujúci článokChladiaca kvapalina do automobilov – viete o nej všetko?