startstop

PRVÉ DOJMY: Škoda Enyaq Coupe RS iV – najkrajšia škodovka všetkých čias?

Opäť vám prinášame prvé dojmy, tentokrát s dlho očakávaným, novým modelom Enyaq Coupe iV aj v športovej verzii RS. Naozaj môžeme hovoriť o najkrajšej Škode?

Už na prvý pohľad je zjavné, že nová Škoda Enyaq Coupe iV pôsobí agresívnejším a športovejším dojmom, ak klasický Enyaq iV. Tento pocit umocňujú najmä ostré línie a výrazné lakovanie vo verzii RS.

Škoda Enyaq Coupe bude k dispozícií v troch výkonnostných verziách. Od najslabšej základnej verzie s výkonom 150 kW až po najsilnejšiu verziu RS s výkonom 220 kW. Jedná sa o úplne prvý čisto elektrický model RS z dielne Škoda. Čo sa týka dojazdu by mal nový model, podľa WLTP, prejsť 545 km na jedno nabitie. Koľko to bude v realite ukáže až domáci test. Automobilka uvádza zrýchlenie verzie ENYAQ COUPE RS iV z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy a maximálnu rýchlosť  180 km/h.

Vo verzii RS nechýba pohon všetkých štyroch kolies a už v štandarde bude k dispozícií aj svietiaca predná maska Crystal Face. Čo ešte so sebou prináša verzia RS sa dozviete vo videu.

 

Exit mobile version