startstop

Miesto dvojprúdovky bude štvorprúdovka. Vodiči pripravte sa na dopravné obmedzenia

Hlavné mesto Bratislava informovalo, že rozšírenie Harmincovej ulice v mestskej časti Dúbravka sa stáva realitou. Zhotoviteľ rozšírenia ulice už stihol prevziať stavenisko a už čoskoro sa staneme svedkami prípravných prác. Následne príde na radu samotná realizácia.

Mesto Bratislava sa rozhodlo rozšíriť jeden z hlavných ťahov z a do mestskej časti Dúbravka. Harmincová ulica zabezpečuje prepojenie mestskej časti s obchvatom mesta Bratislava. Z aktuálnej dvojprúdovej komunikácie sa po novom dočkáme až štvorprúdovej komunikácie, čo má poviesť k zlepšeniu plynulosti dopravy. Len nedávno sme vás informovali aj o rekonštrukcii Mostu SNP kvôli jeho nepriaznivému stavu.

Zlepší sa dostupnosť a prepojenie

Spoločnosť Strabag ako zhotoviteľ si už prevzal stavenisko a spúšťa prípravné práce na rozšírenie ulice. Toto rozšírenie prinesie aj lepšie prepojenie medzi Dúbravkou a Karlovou Vsou a rovnako aj prepojenie s diaľničným obchvatom mesta D2. Cieľom je aj odbremeniť od hustej premávky Lamačskú cestu smerom na samotný Lamač a Záhorskú Bystricu. Rozširovať sa bude od križovatky s ulicou Schneidera Trnavského až po križovatku s ulicou Polianky.

„Rozšírenie Harmincovej ulice o dva nové jazdné pruhy je pre zlepšenie dopravy v meste absolútne zásadným infraštruktúrnym projektom. Jeho príprava sa tiahne už štvrtým volebným obdobím, dlhé roky bol tento projekt vnímaný ako nemožný, pretože vyžadoval obrovské množstvo úsilia a práce na vysporiadanie, kúpu alebo zámenu pozemkov. Vďaka obrovskému nasadeniu Metro, mestskej časti, našej námestníčky primátora Táni Kratochvilovej, kolegov a kolegýň z magistrátu, sa nám to podarilo, vyriešili sme pozemky, získali sme stavebné povolenia, vysúťažili sme zhotoviteľa a dnes mu oficiálne odovzdávame stavenisko. Verím, že rozšírená Harmincova výrazne zlepší každodenný komfort pre vodičov a cestujúcich. Rozšírením odľahčíme dopravnú situáciu nielen v rámci mestskej časti,“ povedal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

 

Tri etapy za 12 mesiacov

Celá prestavbu rozdelili na tri etapy a potrvá zhruba 12 mesiacov. Rozširovacie práce by mali čo najmenej obmedzovať dopravu. Najväčšie obmedzenie pocítia vodiči počas prvotnej fázy, kedy sa vybudujú dva nové pruhy a dôjde k obmedzeniu maximálnej povolenej rýchlosti na 30 km/h. Druhá etapa už zahŕňa aj dobudovanie svetelnej signalizácie. Tretia etapa sa týka prác na vodorovnom dopravnom značení a dobudovania ostrovčeka v križovatke s ulicou Polianky. Rekonštrukcia prinesie novú svetelnú signalizáciu, verejné osvetlenie a zmodernizované zastávky MHD.

 

Exit mobile version