Domov Doprava Vodiči pozor na moste SNP bude znížená rýchlosť. Most čaká rekonštrukcia

Vodiči pozor na moste SNP bude znížená rýchlosť. Most čaká rekonštrukcia

zdroj: wikipedia

Možno ste nedávno zachytili informáciu, že Most SNP v Bratislave sa aktuálne nachádza v nie veľmi dobrom technickom stave. A tento fakt so sebou prináša prvé obmedzenie. Hovorkyňa mesta Bratislava Dagmar Schmucková potvrdila, že dôjde k zníženiu maximálnej povolenej rýchlosti zo 60 km/h na 50 km/h.

Most SNP si vďaka svojmu zlému technickému stavu musí prejsť opravou. Mimoriadna prehliadka totižto nedávno odhalila porušené pozdĺžne zvary nosníkov na viacerých miestach. Aj napriek tomu, že bezpečnosť prevádzky nie je ohrozená, most si vyžaduje opravu. „Hlavné mesto v súčasnosti pripravuje zmenu v definovaní najvyššej dovolenej rýchlosti zo 60 km/h na štandardných 50 km/h, ktorá je vo všeobecnosti platná v intravilánoch miest a obcí,“ informovala hovorkyňa mesta Bratislava, Dagmar Schmucková.

Konať chcú rýchlo

Mesto už prisľúbilo, že podnikne všetky potrebné kroky k začatiu rekonštrukcie v čo najskoršom termíne. Ideálnym scenárom však zostáva vybrať ten najlepší technologický postup na opravu zvarov. Výsledky výberu technológie opravy by mali uzrieť svetlo sveta v najbližších týždňoch. Po výbere technologického postupu nasleduje verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa rekonštrukčných prác.

Magistrát mesta rovnako vyvrátil informácie o vyčlenených finančných prostriedkoch na opravu Mostu SNP v hodnote jedného milióna eur. Magistrát potvrdil, že finálnu sumu rekonštrukcie vyčíslia až po schválení technologického postupu. Mesto Bratislava má celkovo pod správou tri mosty ponad Dunaj. Najhorší stav na sedem miestnej stupnici deklaruje práve Most SNP, ktorý sa nachádza na šiestom zo siedmich stupňov. Most Apollo aktuálne na stupnici dostal štvorku a to najmä kvôli korózii na niektorých častiach v blízkosti ložísk. Paradoxne najmladší „Starý most“ je vo veľmi dobrom technickom stave.

Čo ak ?

Pozitívom zostáva, že žiaden zo spomínaných troch mostov sa nepohybuje v pásme stupnice, ktorá by mu priraďovala havaríjny stav. No veľkým výkričníkom zostáva, že Most SNP od tejto nelichotivej méty nemá ďaleko. Práve preto sa mesto rozhodlo konať priam expresne. Ak by sa akýkoľvek most prehupol do havaríjneho stavu, musela by sa celá komunikácia uzavrieť. A to si ani nechceme predstaviť.

Nadpis na FB: Prvé obmedzenia na Moste SNP sú na svete. Pripravte sa, rekonštrukcii sa tento most nevyhne ! 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJStartitup.sk
Predchádzajúci článokPorsche 911 Sally Special: solitér inšpirovaný animákom podporí utečencov z Ukrajiny
Nasledujúci článokDodge Charger Daytona SRT Concept – tichý elektromobil? Kdeže, tento hlukom atakuje prah bolesti

1 COMMENT

  1. […] Vodiči pozor na moste SNP bude znížená rýchlosť. Most čaká rekonštrukcia […]

Comments are closed.