startstop

Predbiehanie karavanu s Ferrari skončilo tragicky, dvaja ľudia uhoreli (VIDEO)

Predbiehanie kolóny automobilov na úzkej ceste skončilo tragédiou. Po zrážke troch vozidiel zostala posádka jedného z nich zakliesnená vo vozidle a uhorela. 

Taliansky portál L’Unione Sarda informuje o nehode, ktorá sa stala 2. októbra v ranných hodinách. Na talianskom ostrove Sardínia došlo k zrážke troch vozidiel. Nehodu zachytilo na video jedno z áut idúce vzadu. Pri pohľade na nehodu sa nejednému motoristovi vybaví tragická nehoda zo Slovenska z roku 2018, keď sa traja vodiči z Poľska na Orave takisto rýchlo premiestňovali na športových vozidlách, pričom pri jednom z predbiehacích manévrov jeden z nich čelne vrazil do protiidúceho vozidla, v ktorom zomrel 57-ročný muž z okresu Dolný Kubín.

Nebezpečné predbiehanie

Aj v prípade nehody na Sardínii vidíme kolónu superšportových áut, ktorá sa na dvojprúdovej ceste snaží predbiehacími manévrami čo najskôr dostať vpred. Napriek značnej premávke prichádzajúcej z protismeru a plnej čiare vodiči športových vozidiel značiek Ferrari a Lamborghini predbiehajú najprv vozidlo s palubnou kamerou, vodič ktorého predvídavo zvyšuje bezpečnú vzdialenosť od vpredu idúceho karavanu. Napokon piate vozidlo z kolóny superáut sa rozhodne predbehnúť ďalšie superautá i karavan, pričom prichádza k zrážke s Lamborghini a následne aj karavanom, ktorý sa prevrátil. Posádka v červenom kabriolete Ferrari Portofino zostala podľa talianskych médií zaseknutá vo vozidle, ktoré začalo horieť a prišla o život. Obete identifikovali ako švajčiarskych turistov, 67-ročného Markusa Krautliho a jeho manželku, 63-ročnú Melissu Krautli.

Pasažieri z karavanu aj z Lamborghini vyviazli z nehody bez zranení. Polícia začala vyšetrovanie nehody, k dispozícii má aj zverejnený videozáznam. Vodiča v Lamborghini zatiaľ neobvinila. Kolóna automobilov bola údajne tvorená účastníkmi podujatia Sardinia Supercar Experience.

V karavane cestoval 62-ročný Lorenzo Mascarin s manželkou Marinou. „Už sme skoro dorazili do San Giovanni Suergiu, keď sme počuli hroznú haváriu a ja som v okamihu stratil kontrolu nad karavanom. Vozidlo sa prevrátilo, ocitli sme sa dole hlavou. Na chvíľu sme neveriacky mlčali. Potom som sa stretol s manželkinými očami, spýtal som sa jej, či je v poriadku. Prikývla a potom mi povedala: „Myslím, že áno“. Keď sa nám podarilo dostať von, videli sme peklo. Ferrari horelo, bolo počuť krik a plač tých, ktorí sa bezradne pozerali na pár uväznený v aute. Nikto im už nedokázal pomôcť,” opísal pre L’Unione Sarda strašidelnú nehodu Lorenzo.

Exit mobile version