startstop

Seat Tarraco e-Hybrid sa do predaja dostane už rok po ukázaní

Elektrifikácii sa zrejme už nikde nevyhneme. Postupnou elektrifikáciou portfólia prechádza aj španielska značka Seat. Nové elektrické Tarraco dorazí k prvotným zákazníkom už v prvom štvrťroku budúceho roka.

Vlajková loď španielskej automobilky patriacej pod koncern VW, Seat Tarraco, sa aktuálne začne vyrábať aj v plug-in hybridnej variante e-Hybrid. Spoločne tak s modelmi Mii a Leon e-Hybrid pôjde v poradí o tretí automobil značky, ktorý bude schopný jazdiť na čisto elektrický pohon. Vývoj najnovšieho modelu prebiehal v Martorellu, no vyrábať sa bude v prechodnom domove vo Wolfsburgu.

Pod kapotou vozidla nájdete koncernovú kombináciu motorov, ktorá je zložená zo spaľovacieho motoru 1.4 TSI s výkonom 110 kW / 150 koní a z elektromotoru s výkonom 85 kW / 115 koní. Celkový výkon je tak na hodnote 180 kW / 245 koní a maximálny krútiaci moment je na hodnote 400 Nm. Pôjde tak o najvýkonnejšiu verziu v aktuálnej modelovej ponuke.

Totožné pohonné ústrojenstvo nájdete aj v novej Škode Octavia RS iV či Cupra Leon e-Hybrid. Akumulátor s kapacitou 13 kWh vydrží v SUV-čku na vzdialenosť až 49 kilometrov. Teda samozrejme podľa smernice WLTP. Pri kombinácii oboch pohonných jednotkách by malo auto prejsť na jedno plné nabitie a jedno natankovanie po rysku až 730 kilometrov.

Seat Tarraco e-Hybrid však bude lákať aj na jednu veľmi zaujímavú vec. Okrem toho, že ho budete môcť nabíjať aj z pohodlia domova na nabíjačke o výkone 3,6 kW (nabitie bude trvať cca 3,5 hodiny), pri nabíjačke s výkonom 2,3 kW až 5 hodín, tak Tarraco podľa WLTP smernice bude môcť jazdiť s kombinovanou spotrebou 1,6 až 2,0 litra na 100 kilometrov. Na auto sa budeme môcť tešiť už v prvom štvrťroku roku 2021.

Spomínaná plug-in hybridná verzia bude k dispozícií iba vo vyšších výbavách XR a Xcellence. „Predstavením už tretieho elektrifikovaného modelu, Seat Tarraco e-Hybrid španielska automobilka pokračuje vo svojom boji proti ostatným plug-in hybridom. Týmto štýlom tak prispôsobujeme ponuku požiadavkám na trvalo udržateľnú budúcnosť,“ uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Seat, Wayne Griffiths.

Exit mobile version