startstop

Audi A6 e-tron by sa do výroby mohlo dostať už budúci rok

Audi ide do toho naplno a s ofenzívou elektrických vozidiel to myslí naozaj vážne. V budúcom roku sa očakávajú ďalšie dva modely.

Audi A6 e-tron v podobe konceptu sa nám ukázal v apríli tohto roku na autosalóne v Šanghaji. Už vtedy sa hovorilo o tom, že vozidlo by takto mohlo vyzerať aj v produkčnom šate a výroba čochvíľa nastane. Konečne však vieme aj o celkovom pláne, novinka by sa do výroby mala dostať už v nasledujúcom roku.

 

Rok po premiére sa tak elektrická novinka Audi A6 e-tron dostane aj do sériovej výroby. Okrem liftbacku sa však dočkáme aj elektrického SUV A6 e-tron, ktorý bude bratom pripravovaného Porsche Macan. Obe vozidlá budú zdieľať rovnakú platformu PPE (Premium Platform Electric). Túto platformu bude využívať aj liftback A6 e-tron.

Do produkčnej výroby by sa od konceptu A6 e-tron nemalo toho veľa zmeniť. Liftback bude merať 4,96 metra na dĺžku, 1,96 metra na šírku a 1,44 metra na výšku. Pohon bude zaobstarávať dvojica elektromotorov, kde bude každý ukotvený na jednej náprave. Maximálny produkčný výkon tak bude 350 kW / 476 koní s krútiacim momentom 800 Nm.

Audi A6 e-tron bude mať v sebe zakomponovanú 100 kWh batériu, kde Audi deklaruje dojazd až 700 kilometrov. To je naozaj príjemná hodnota, ktorá je už na zváženie. S 800V príkonom dokáže A6 e-tron nabíjať až 270 kW a dobitie z 5% batérie na hodnotu 80% bude trvať menej než 25 minút. Po dynamickej stránke sa nebude jednať takisto o žiadneho slimáka, keďže z pokoja na 100 km/h zrýchlite v priebehu štyroch sekúnd.

Exit mobile version