startstop

Milujete pach benzínu? Ford predstavil parfém s vôňou benzínu Mach-Eau!

Ford skutočne prišiel s vlastnou vôňou. Predstavená bola na festivale rýchlosti v britskom Goodwoode, kde si svoju európsku premiéru odkrútil nový Mustang Mach-E GT. Vôňa Mach-Eau má zákazníkom uľahčiť prechod z benzínových áut na elektromobily. 

Podľa automobilky Ford, ktorá vykonala prieskum, až 70 percentám z opýtaných ľudí by pri prechode z benzínového auta na elektrické chýbala vôňa benzínu. Myslíte, že nová vôňa Mach-Eau dokáže zdvihnúť predaje Fordu Mustang Mach-E GT ?

Vôňa Mach-Eau
Z benzínovej ikony elektromobil.

Ford mustang netreba nikomu predstavovať. Autičkársky sen mnohých nadšencov však už nie je to čo býval. Minimálne nie od predstavenia Fordu Mustang Mach-E. Automobilka ide s vlnou trendu a z klasického 4-miestneho kupé s benzínovými motormi pod kapotou, spravila malý crossover na elektrický pohon. Teraz predstavili najvýkonnejšiu verziu.

Ford Mustang Mach-E GT
Deficit vône benzínu. 

Pre všetkých ľudí, ktorý zvažujú kúpu tohto nového mustangu ale odrádza ich chýbajúca vôňa benzínu, má Ford riešenie. Nová vôňa Mach-Eau je podľa automobilky špičková vôňa, ktorá spája dymové tóny, náznaky spálenej gumy a dokonca aj živočíšny prvok, ktorý odkazuje na dedičstvo Mustangu. Podľa prieskumu je vôňa benzínu dokonca obľúbenejšia ako vôňa vína, syrov alebo nových kníh. Toto hrá Fordu do karát a možno aj preto sa pustili do vývoja tejto vône.

Vôňa Mach-Eau

Z výroby áut na výrobu vôní ? 

Samozrejme tento vývoj by Ford nedokázal zvládnuť sám. Preto vôňu Mach-Eau vytvorila renomovaná poradenská spoločnosť Olfiction. Použite boli prísady, z ktorých každá by mala dodávať špecifický prvok do príbehu vône. Východiskovým bodom pri vývoji bolo preskúmanie chemikálií, ktoré vychádzajú z interiérov automobilov, motorov, ale aj benzínu. Napríklad tu bol použitý para-krezol, ktorý má za úlohu vytvoriť gumovú vôňu pneumatík.

Táto prísada bola zmiešaná s prvkami ako modrý zázvor, levanduľa, pelargónia alebo santalové drevo. Tieto prvky doávajú vôni kovové, dymové a ďalšie gumené akcenty. Do vône bol zahrnutý aj špeciálny zvierací prvok, ktorý pôsobí dojmom koní aby bolo dostatočne zdôraznené dedičstvo Mustangu. Nová vôňa Mach-Eau voľne predajná nebude a preto, ak by ste po takejto vôni zatúžili, budete si k nej musieť zakúpiť celý Ford Mustang Mach-E GT.

Exit mobile version