Domov Elektromobilita Nový Ford Mustang Mach-E GT a najvýkonnejšia verzia Performance Edition

Nový Ford Mustang Mach-E GT a najvýkonnejšia verzia Performance Edition

Mustang Mach-E GT bol predstavený na festivale rýchlosti v Goodwood len nedávno. Ford tak stihol odprezentovať tento model ešte pred dodávkami k zákazníkom, ktoré sa začnú neskôr v tomto roku. Má ohromné zrýchlenie z 0–100 km/h za 3,7 sekundy. To z neho robí najrýchlejšie akcelerujúci päťmiestny Ford vôbec.

Ford a jeho pohonná jednotka využíva na pohon všetkých štyroch kolies dva elektromotory, ktoré poskytujú kombinovaný výkon 480 koní a krútiaci moment 860 Nm. 88kWh batéria ponúka maximálny dojazd 500 kilometrov a  je možné nabíjanie 150 kW. To znamená, že sa batéria dokáže nabiť z 10% na 80% kapacity za približne 45 minút, keď je pripojená k rýchlej nabíjačke na jednosmerný prúd.

Aby bolo možné vyrovnať sa s vyšším výstupným výkonom, vybavil Ford model Mach-E GT adaptívnym pružením MagneRide. Z rovnakého dôvodu sú namontované aj brzdy Brembo, pretože sa jednoducho na takéto auto zídu.

Spoločnosť Ford vylepšila aj pneumatiky, pričom osadila špeciálne jednotky Pirelli, ktoré lepšie zvládajú zvýšený krútiaci moment. Pohonná jednotka bola kalibrovaná pre dodávku sily so zadným predklonom pre zábavnejšiu jazdu.

5-miestne “športové” auto

Na veľkom dotykovom displeji je k dispozícii nový jazdný režim Untamed Plus. Tento režim nastaví auto na dosahovanie lepších časov na trati. Vďaka tomuto jazdnému režimu sa bude vozidlo správať skôr ako športové auto so zadným pohonom. Na dosiahnutie tohto cieľa dostáva Mach-E GT ostrejšie riadenie, lepšiu odozvu na akcelerátor, odpruženie a prekalibrované pohonné ústrojenstvo.

Za svoje peniaze dostanete ešte 20-palcové zliatinové disky, čiernu strechu, exkluzívne modré a oranžové farby laku, športový štýl karosérie, 15,5-palcový dotykový displej, športové sedadlá, stereo systém Bose a voliteľné panoramatické strešné okno.

Bezpečnostná výbava obsahuje adaptívny tempomat, asistent udržiavania v jazdnom pruhu, detekciu mŕtveho uhla, parkovací asistent, predkolízny asistent a autonómne núdzové brzdenie (AEB).

Pozor na Performance Edition !

Spoločnosť Ford oznámila iba menšie ďalšie podrobnosti k GT Performance Edition. To je ešte upravenejšia verzia, ktorá zvládne zrýchlenie z 0 na 100 km/h rýchlejšie o dve desatiny sekundy. Dokonca dorovnáva čas Tesly. Zatiaľ však bude tento model pravdepodobne dostupný iba v USA.

Aby bolo zaistené, že najextrémnejšia verzia modelu Mach-E dokáže udržať svoj výkon na uzde, vybavil Ford verziu Performance Edition lepivými pneumatikami Pirelli obtočenými okolo 20-palcových diskov z ľahkej zliatiny. Vpredu sú umiestnené brzdové kotúče Brembo s rozmermi 19 palcov. Štandardom sú aj adaptívne tlmiče.

Rovnako ako štandardné GT, aj Performance Edition si požičiava farby karosérie z palety Mustang Coupe, vrátane cyber oranžovej metalízy, ktorá je veľmi žiadanou.. Vo vnútri edície Performance Edition sú športové sedadlá čalúnené šedým čalúnením „ActiveX“ s reflexnými vložkami a prístrojová doska je opatrená extra hliníkovým obložením.

Tak či onak, Ford Mustang Mach-E GT a jeho nadupanejšia verzia Performance Edition sú zárukou svižnej jazdy a má jasný cieľ. Znepríjemniť život na trhu hlavnému konkurentovi – Tesle.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokObytné karavany UAZ a Lada z Ruska! Nový nápad rusov by sa mohol stať hitom!
Nasledujúci článokAké exotické autá ukrývajú v garáži svetové celebrity?