startstop

Mansory ukázalo unikátne Bentley. Je ostré ako osa

Spomínate si na ružovo-čierne Bentley Continental GT od Mansory? Išlo o unikátny kus, ktorý bol jediný svojho druhu. Teraz je podobný kus na predaj v žlto-čiernom prevedení.

Úpravcovská spoločnosť Mansory je dobre známa svojimi extravagantnými úpravami vozidiel, ktoré sú niekedy na nepoznanie a na hranici dobrého vkusu. Toto one-of-one Mansory Vitesse Bentley sa taktiež bude radiť k autám, ktoré dokážu popudiť, no taktiež aj nadchnúť človeka. Pre tých, ktorí nevedia, tak Mansory Vitesse Rose pochádza z roku 2009 a stojí na základoch Bentley Continental GT Speed. Išlo o vôbec prvý špeciálny dvojfarebný model, ktorý Mansory vyrobilo.

Aktuálne prichádzajúca novinka však stojí na modernejších základoch a to na modeli Continental GT Convertible. Je upravené tak, aby sa za ním otáčalo viac hláv ako tomu bolo doteraz v jeho sériovej podobe. Mansory si zakladá na svojej extravagantnosti a hovorí o tom každý jeden model, ktorý im prejde pod rukami.

Toto unikátne Bentley prichádza s dvojfarebným lakovaním v čierno-žltej farbe. Táto kombinácia farieb rozdeľuje model na dve časti, pričom žltá je dominantnejšou farbou tejto úpravy. Doplnkom tejto kombinácie farieb sú čierne kolesá doplnené o žlté akcenty. Chýbať samozrejme nemôže bodykit charakteristický pre Mansory vyrobený z uhlíkových vlákien.

Osí motív nenájdeme iba na karosérii, ale ako je tomu zvykom, tak aj v interiéri vozidla. Na jednej strane nájdeme žlté sedadlá, na druhej čierne. Stredová konzola je doplnená o plaketu s nápisom „Mansory Vitesse One of One“.

Akými úpravami prešla pohonná jednotka, však Mansory nešpecifikovalo. Čísla ale hovoria jednoznačne. Nové Mansory Bentley Continental GT Convertible teraz disponuje výkonom 552 kW/740 koní a maximálnym krútiacim momentom 1.020 Nm. Maximálna rýchlosť sa ustálila na 332 km/h a hranicu 100 km/h tento kabriolet pokorí z nuly za 3,3 sekundy. Cena úpravy zverejnená nebola.

Exit mobile version