startstop

Mercedes-AMG sa lúči s Géčkom limitovanou edíciou Grand Edition Limited

Foto: Mercedes-Benz

Aktuálny rok je na limitované edície ako stvorený. Chevrolet aj Dodge predstavujú jednu edíciu za druhou a, samozrejme, ani Nemci sa nechcú dať zahanbiť.

Mercedes-AMG predstavuje svoju limitovanú edíciu legendárneho off-roadu. Nie je to však náhoda. Hviezda Affalterbachu tento rok oslavuje 30 rokov a tento veľký míľnik si chcú pripomenúť špeciálnou edíciou Final Edition. Tá bude odetá do zelenej farby a vznikne iba 1.500 kusov. Pokiaľ vám však zelená farba nie je po chuti, nezúfajte. Divízia AMG prichádza s verziou Grand Edition Limited. Tejto verzie bude vyrobených iba 1.000 kusov, čiže bude o čosi vzácnejšia.

V tejto edícií bude model G63 odetý do tmavej farby Night Magno, ktorý je vytvorený v individuálnej dielni Manufactur. Čierny odtieň je doplnený zlatou farbou Kalaharigold Magno. Túto farbu budeme môcť vidieť na polepoch dverí, na oboch nárazníkoch, prednej ochrannej lište a na piatom rezervnom kolese – teda na obrube ochrannej časti. Do rovnakej farby je „hodené“ aj logo automobilky a mohutné 22“ kolesá s čiernymi stredovými krytkami.

Interiér, tak ako aj jeho zovňajšok, je odetý do tmavých odtieňov so striebornými doplnkami. Práve vďaka použitiu takýchto typov vyniknú zlaté akcenty. Primárne ide o prešívanie na kožených sedadlách zo vzorkovníka G Manufaktur doplnených farebným logom Mercedesu na operadlách. Kontrast je taktiež badateľný na karbónovom lemovaní dekoru pred spolujazdcom s plaketou edície. Vnútorné madlá sú na prekvapenie celokožené. Pocit výnimočnosti taktiež pripomenie pri nastupovaní svetelný nápis „Grand Edition“.

Čo sa týka motorovej úpravy, nečakajte nič. Ide iba o kozmetickú úpravu štandardného G63 AMG. Pod kapotou Grand Limited Edition tak nájdeme sériovo naladený osemvalec s objemom 4,0-litra s maximálnym výkonom 430 kW a krútiacim momentom 850 Nm. Aj vďaka týmto parametrom tento obor dokáže zrýchliť z pokoja na 100 km/h v priebehu 4,5 sekundy a maximálna rýchlosť sa ustáli na 220 km/h.

Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE dostal techniku z F1, posádku prenesie do sveta motoršportu

Exit mobile version