startstop

Lamborghini Revuelto je predajný trhák, čaká sa naň roky

Foto: Lamborghini

Lamborghini Revuelto sa teší ohromnej popularite. Novinka je vypredaná na ďalšie takmer tri roky.  

Aventador patrí medzi ikony moderných superšportov. Dlhoročná vlajková loď talianskej automobilky je navyše aj jedným z najúspešnejších modelov Lamborghini všetkých čias. Za zhruba dvanásť rokov jeho produkcie totiž značka predala takmer 12-tísic kusov. Ohlásený koniec výroby v roku 2022 tak rozosmutnel nejedného fanúšika. Taliani však neotáľali a nástupcu v podobe Lamborghini Revuelto predstavili už v marci 2023. A ako sa ukazuje, rozhodne s ním nespravili krok vedľa.

Foto: Lamborghini
Knihy objednávok sú plné

Prvé exempláre nového modelu dorazili k zákazníkom už koncom minulého roka. Dodávky však budú bežať na plné obrátky až desiatky nasledujúcich mesiacov. Predstavitelia značky totiž potvrdili enormný záujem o svoju novinku, a to až taký, že Revuelto je vypredané prakticky do konca roka 2026. Ak si ho teda objednáte teraz, dostanete ho až za takmer tri roky.

Lamborghini dosiahlo v minulom roku svoj predajný rekord, kedy zákazníkom predali viac než 10-tisíc svojich vozidiel. Svoj podiel na tom má práve aj Revuelto. A to napriek tomu, že automobilka v súčasnosti predáva len jeho základnú verziu. Rôzne špeciálne edície a ostrejšie varianty prídu až v neskoršej fáze jeho životného cyklu, po vzore Aventadoru. V jeho prípade prišla napríklad hardcore verzia SVJ až po siedmich rokoch od jeho debutu. Niečo obdobné nás pravdepodobne čaká aj s Revueltom.

Foto: Lamborghini
Urus ako bestseller

Hybridná novinka s motorom V12 má byť pre Lamborghini kľúčová aj v otázke rastu na viacerých pre značku dôležitých trhoch. Tým najväčším sú pre Talianov Spojené štáty americké, no mimoriadne je pre nich významné aj Nemecko a Čína. Veľké nádeje automobilky však stále stoja aj na pleciach SUV Urus, ktoré bolo v minulom roku vôbec najpredávanejším modelom značky. Celkovo vyrobili už viac než 25-tisíc kusov a Urus tak patrí k absolútnym bestsellerom. Napriek debutu v roku 2014 si vysokú popularitu stále udržiava aj Huracán, ktorý sa v 2023 stal druhým najpredávanejším modelom Lamborghini.

Exit mobile version