startstop

Obľúbený crossover zlacnel o 10.000 €, v “plnke” ho dostanete za skvelú cenu

Skvelé rodinné auto so štvorvalcom, automatom a v plnej výbave zlacnelo o 25 %, takže teraz ho je možné zaobstarať za skutočne lákavú sumu.

Nissan Qashqai patrí medzi zakladateľov segmentu crossoverov a jeho predajné úspechy podnietili prakticky všetky ostatné značky k tomu, aby aj oni vytvorili tzv. hatchbacky na opätkoch s robustnejšou karosériou a vyšším sedením za volantom. Z týchto vozidiel sa stali obľúbené rodinné autá pre ich univerzálnosť a každodennú praktickosť. Niektoré ponúkajú aj pohon všetkých kolies, takže dokážu ponúknuť mnohé výhody vozidiel typu SUV, avšak za podstatne menej peňazí a s nižšími prevádzkovými nákladmi. Akurát že Nissan po istom čase trochu zaspal na vavrínoch a pôvodný recept ostatné automobily vylepšili natoľko, že Qashqai začal strácať na popularite. To sa však príchodom novej generácie v roku 2022 zmenilo a z Qashqaia je opäť atraktívne auto, obzvlášť za súčasnú cenovú ponuku.

Cenová vojna?

Nissan plošne zlacnil ceny všetkých skladových kúskov o 25 %. My ako príklad uvádzame Qashqai vybavený 1,3-litrovým benzínovým mild-hybridným štvorvalcom s výkonom 158 koní, automatickou prevodovkou, dvojfarebnou karosériou, 20-palcovými diskami kolies a viacprvkovou zadnou nápravou v najvyššej výbave Tekna+. Bežná cena takéhoto vozidla je 41.440 eur, ale vďaka zľave je možné ho mať už za 31-tisíc eur. Vozidlo je pritom vybavené Matrix-LED adaptívnymi prednými svetlometmi, panoramatickým strešným oknom s lyžinami, automatickou dvojzónovou klimatizáciou (ovládanou klasickými tlačidlami), panoramatickým parkovacím kamerovým systémom, stieračmi s integrovanými tryskami ostrekovačov, vyhrievaním predných sedadiel, volantu i čelného skla, Nappa koženým čalúnením sedadiel, masážnou funkciou predných sedadiel s elektrickým ovládaním a pamäťovou funkciou, audiosystémom Bose s 10 reproduktormi a 2 subwoofermi, virtuálnym kokpitom s head-up displejom, bezdrôtovým pripojením a nabíjaním mobilného telefónu, adaptívnym tempomatom či celou plejádou aktívnych asistenčných systémov dohliadajúcich na bezpečnosť posádky.

S takouto výbavou už Nissan Qashqai atakuje aj prémiovejších konkurentov, no teraz je k dispozícii za skutočne bezkonkurenčnú cenu. Navyše, množstvo vozidiel sa nachádza na sklade, takže na nich nie je potrebné čakať. Kto by sa chcel viac uskromniť, k dispozícii sú aj lacnejšie verzie s menej výkonným motorom za ceny pod 24-tisíc eur.

Exit mobile version