Domov News Obľúbený crossover zlacnel o 10.000 €, v “plnke” ho dostanete za skvelú...

Obľúbený crossover zlacnel o 10.000 €, v “plnke” ho dostanete za skvelú cenu

Skvelé rodinné auto so štvorvalcom, automatom a v plnej výbave zlacnelo o 25 %, takže teraz ho je možné zaobstarať za skutočne lákavú sumu.

Nissan Qashqai patrí medzi zakladateľov segmentu crossoverov a jeho predajné úspechy podnietili prakticky všetky ostatné značky k tomu, aby aj oni vytvorili tzv. hatchbacky na opätkoch s robustnejšou karosériou a vyšším sedením za volantom. Z týchto vozidiel sa stali obľúbené rodinné autá pre ich univerzálnosť a každodennú praktickosť. Niektoré ponúkajú aj pohon všetkých kolies, takže dokážu ponúknuť mnohé výhody vozidiel typu SUV, avšak za podstatne menej peňazí a s nižšími prevádzkovými nákladmi. Akurát že Nissan po istom čase trochu zaspal na vavrínoch a pôvodný recept ostatné automobily vylepšili natoľko, že Qashqai začal strácať na popularite. To sa však príchodom novej generácie v roku 2022 zmenilo a z Qashqaia je opäť atraktívne auto, obzvlášť za súčasnú cenovú ponuku.

Cenová vojna?

Nissan plošne zlacnil ceny všetkých skladových kúskov o 25 %. My ako príklad uvádzame Qashqai vybavený 1,3-litrovým benzínovým mild-hybridným štvorvalcom s výkonom 158 koní, automatickou prevodovkou, dvojfarebnou karosériou, 20-palcovými diskami kolies a viacprvkovou zadnou nápravou v najvyššej výbave Tekna+. Bežná cena takéhoto vozidla je 41.440 eur, ale vďaka zľave je možné ho mať už za 31-tisíc eur. Vozidlo je pritom vybavené Matrix-LED adaptívnymi prednými svetlometmi, panoramatickým strešným oknom s lyžinami, automatickou dvojzónovou klimatizáciou (ovládanou klasickými tlačidlami), panoramatickým parkovacím kamerovým systémom, stieračmi s integrovanými tryskami ostrekovačov, vyhrievaním predných sedadiel, volantu i čelného skla, Nappa koženým čalúnením sedadiel, masážnou funkciou predných sedadiel s elektrickým ovládaním a pamäťovou funkciou, audiosystémom Bose s 10 reproduktormi a 2 subwoofermi, virtuálnym kokpitom s head-up displejom, bezdrôtovým pripojením a nabíjaním mobilného telefónu, adaptívnym tempomatom či celou plejádou aktívnych asistenčných systémov dohliadajúcich na bezpečnosť posádky.

S takouto výbavou už Nissan Qashqai atakuje aj prémiovejších konkurentov, no teraz je k dispozícii za skutočne bezkonkurenčnú cenu. Navyše, množstvo vozidiel sa nachádza na sklade, takže na nich nie je potrebné čakať. Kto by sa chcel viac uskromniť, k dispozícii sú aj lacnejšie verzie s menej výkonným motorom za ceny pod 24-tisíc eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 241

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen ID.7 vstúpil na slovenský trh, láka na obrovskú zľavu
Nasledujúci článokNajobľúbenejšie autá za rok 2023 – Octavia, Sportage i Korando

2 COMMENTS

  1. 30 rokov po prevrate sa na takých autách mali voziť všetci večerné upratovačiek,traktoristov,sustruznikov. No voziasa ale na podstatne drahších autách zlodeji a podvodníci.

Comments are closed.