startstop

AKTUÁLNE: Škoda zverejnila ceny modelov Superb a Kodiaq

Foto: Škoda

Veľké jesenné novinky značky Škoda, nové generácie modelov Superb a Kodiaq, oficiálne prichádzajú na slovenský trh. Pozrime sa na ich prvé ceny.

V cenníku Škody Kodiaq zatiaľ svietia tri motorizácie. Základ je tvorený benzínovým mild-hybridom 1,5 TSI s výkonom 150 koní, pohonom predných kolies a 7-stupňovou automatickou prevodovkou vo výbave Selection za 36.170 eur. Naftový agregát 2,0 TDI vo verzii s výkonom 150 koní a pohonom predných kolies sa ponúka za 38.970 eur. Výkonnejší variant s výkonom 193 koní a pohonom všetkých kolies je ocenený na sumu 42.970 eur. Výbava Selection obsahuje napríklad látkové čalúnenie sedadiel, 17-palcové disky kolies, 7 airbagov, tempomat, zadnú parkovaciu kameru, štyri USB-C porty, trojzónovú automatickú klimatizáciu, 10-palcový virtuálny kokpit, 10,4-palcovú obrazovku multimediálneho systému, audiosystém s 9 reproduktormi či vyhrievanie predných sedadiel.

Foto: Škoda
Ceny Superbu

V prípade modelov Superb a Superb Combi doterajšie stupne výbav Active, Ambition, Style a L&K nahradia výbavy Essence, Selection, L&K a Sportline. Škoda Superb Combi s mild-hybridnou motorizáciou 1,5 TSI s výkonom 150 koní vo výbave Selection stojí 38.840 eur a vo výbave L&K 46.190 eur. Naftová jednotka 2,0 TDI s výkonom 150 koní stojí vo výbave Selection 42.240 eur a vo výbave L&K 49.590 eur. Silnejší variant s výkonom 193 koní a pohonom 4×4 stojí 46.840, resp. 54.190 eur. V prípade liftbacku je cena vždy nižšia o 1.500 eur.

Plug-in hybrid 1,5 TSI s výkonom 204 koní príde na trh v máji, najsilnejšia benzínová jednotka 2,0 TSI vo výkonovej konfigurácii 195 kW bude dostupná od apríla. V novembri sa ešte do ponuky dostane aj 2,0 TSI naladený na 150 kW. Platí to aj v prípade modelu Kodiaq.

Oba modely majú v prípade uvádzacej výbavy Selection zahrnutý aj bezplatný servis na 5 rokov/100.000 km.

Foto: Škoda
Na začiatok dve výbavy

Výbava Selection sa môže pochváliť bohatou štandardnou výbavou, pričom mnohé položky medzigeneračne pribudli. Ide napríklad o prvky ako parkovacie senzory vpredu aj vzadu, zadnú parkovaciu kameru, tempomat, elektricky ovládané predné sedadlá s masážnou funkciou a pamäťou, trojzónovú automatickú klimatizáciu, 13-palcový displej infotainment systému, akustické bočné okná vpredu i vzadu alebo množstvo bezpečnostných asistentov (Driver Assist, Turn Assist, Crossroad Assist, Crew Protect Assist, a pod.). Uvádzacia ponuka pridáva k výbave aj Transport paket, ktorý obsahuje elektricky ovládané piate dvere s virtuálnym pedálom, systém KESSY Full pre bezkľúčové odomykanie, zamykanie a štartovanie, osvetlenie vonkajších kľučiek, elektronicky ovládaný kryt batožinového priestoru a 3 siete v batožinovom priestore.

Foto: Škoda

Vrcholná verzia Laurin&Klement pridáva napríklad masážnu funkciu predných sedadiel s 10 vzduchovými vakmi, head-up displej, vyhrievané čelné sklo, osvetlenie vonkajších kľučiek
či zadné opierky hlavy s úpravou pre spanie. Uvádzacím bonusom k tejto výbave je balík asistentov, ktorý obsahuje adaptívny
tempomat, adaptívny asistent jazdy v jazdnom pruhu, inteligentný parkovací asistent či 360-stupňový parkovací systém.

Exit mobile version