startstop

Čínsky Ford Bronco s interiérom z Géčka prekvapí cenou

Foto: Wey

Čínsky Ford Bronco? Tento off-road z východu sa až nápadne podobá na legendárne Bronco. A dôležité je, že sa to vôbec nesnaží skrývať.

Čínsky Ford Bronco, respektíve kópia slávneho off-roadového modelu, sa môže pochváliť viacerými zaujímavými prvkami. Za zmienku rozhodne stojí uzávierka troch diferenciálov, čo mu umožňuje zvládať aj tie najťažšie nástrahy v rozličných terénoch. Reč je o modeli s názvom Wey Tank 300.

Foto: Wey
Niečo z Bronca, niečo z Géčka

Predná časť modelu Wey Tank 300 má okrúhle svetlomety a horizontálna línia masky celkom okato napodobňuje americký off-road. Okrem podobnej prednej masky sa na legendu ponášajú aj iné črty karosérie. Za všetko asi hovorí hranatý dizajn. Pozrime sa však „pod sukňu“ tohto modelu. Čínsky off-road Wey Tank 300 ponúkne stály pohon všetkých štyroch kolies, až trojicu diferenciálov s uzávierkami a nesmie chýbať ani redukčná prevodovka. Ideálne off-road náčinie, no nie?

Foto: Wey

Od exteriéru sa presuňme rovno dnu a pozrime sa čo ponúka interiér. Aj v tomto prípade jasne vidieť inšpiráciu v inom pomerne známom automobile. Interiér totiž nápadito pripomína aj vďaka kruhovým výduchom klimatizácie Mercedes-Benz Triedy G. Kopírka Mercedesu však zostáva iba v sfére interiéru a pod kapotu sa rozhodne nedostal tak výkonný motor ako v prípade „Géčka“.

Foto: Wey
Cena veľmi nízko

Pod kapotou sa nachádza benzínový preplňovaný štvorvalec. Jeho objem dosahuje rovné 2 litre a ponúka pomerne sympatický výkon na úrovni 169 kW (230 koní). Motor spolupracuje na prenose výkonu s osemstupňovou automatickou prevodovkou, ktorá prenáša výkon na obidve nápravy.

Silné inšpirácie v európskych dizajnoch sa pre mnohé čínske automobilky stal akýmsi folklórom. Odhliadnuc na tento fakt však model Wey Tank 300 ponúkne vcelku zaujímavý balík do zlého terénu. V čom však čínsky model jednoznačne zdoláva svoje idoly, je cena. Cena tohto modelu sa vie hýbať v prepočte niekde na úrovni 23-tisíc eur. A to v porovnaní s Broncom alebo Mercedesom triedy G je rozhodne zlomková cena.

Foto: Wey
Exit mobile version