Domov News Ďalší zaujímavý Ford na Slovensku. Bronco nebude lacný špás

Ďalší zaujímavý Ford na Slovensku. Bronco nebude lacný špás

Americká legenda Ford Bronco prichádza konečne aj na náš trh a už poznáme cenník aj to, čo sa skrýva pod kapotou. Zhruba 25 rokov trvalo, kým sa Ford opäť odvážil oživiť model Bronco a tentokrát sa tento charakteristický model dostal aj do Európy.

Legenda menom Ford Bronco sa tak oficiálne ocitne aj na slovenskom trhu. Veľa odborníkov očakávalo, že Ford zvolí stratégiu najslabšieho motora kvôli emisným limitom. Opak je však pravdou a Bronco poteší o niečo lepším vybavením. V Európe síce nedostanete na výber, čo sa týka motorizácie, poteší však turbom prepĺňaný šesťvalec 2,7 EcoBoost V6. Tento motor ponúkne výkon na úrovni 246 kW, respektíve 336 koní a krútiaci moment 563 Nm.

 

Dve možnosti výbavy

O prenos výkonu buď na jednu alebo aj obe nápravy sa stará výhradne 10-stupňový automat. Ak by vás zaujímalo aj zrýchlenie, čo nebude zrovna tou disciplínou, ktorou sa Bronco chce pýšiť, dokáže zvládnuť z 0 na 100 km/h za zhruba 7 sekúnd. Priemerná spotreba by mala oscilovať niekde na úrovni okolo 14 litrov a maximálnu rýchlosť elektronicky obmedzili na 161 km/h.

Ford Bronco príde do ponuky v dvoch výbavách s názvami Outer Banks a Badlands. Začnime nižšou výbavou Outer Banks, ktorá prinesie 18-palcové disky kolies, rovnako aj Terrain Management System s názvom G.O.A.T (Goes Over Any Type of Terrain) s viacerými voliteľnými režimami. Názov G.O.A.T. v preklade znamená, že dokáže prejsť cez každý terén.

Ford Bronco

Badlands ponúkne o niečo viac

Verzia Outer Banks prináša aj zavesenie kolies s názvom HOSS 1.0. Nechýba predný stabilizátor a voliteľné pripojenie pohonu všetkých kolies s redukciou. Verzia Badlands okrem všetkého spomenutého ponúkne viacero režimov pre rozličné terény. Výrazným vylepšením však je pohon všetkých kolies s možnosťou stáleho pohonu oboch náprav. Verzia Badlands má aj lepšie odpruženie od Billsteinu a elektronicky ovládateľnú mechanickú uzáveru pre obidve nápravy.

A poďme priamo aj ku konkrétnym cenám. Verzia Outer Banks so spomínanou výbavou má cenovku na úrovni 86 490 €. Ak patríte medzi náročnejších a túžite po verzii Badlands, trošku si priplatíte. Finálna cenovka tohto modelu sa dostane na cifru 91 490 €. Ak teda túžite po americkej legende off-roadu, pripravte svoju peňaženku a rozhodne kupujte, kým sa neminú.

Ford Bronco

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3.4 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTOP 4 tipy na rodinné výlety, na ktoré vedú krásne okresky
Nasledujúci článokVW California dostane posuvné dvere na oboch stranách