Domov News Ford Bronco sa nakoniec dostane aj do Európy. Nebude však dostupný všade

Ford Bronco sa nakoniec dostane aj do Európy. Nebude však dostupný všade

Ford Bronco

Európski fanúšikovia mohli doteraz nad najnovšou generáciou amerického off-roadu len slintať. Teraz sa špekulácie naplnili a legendárny Ford Bronco prichádza oficiálne do Európy. Nebude však dostupný všade, ale pravdepodobne sa pár exemplárov dostane aj na naše cesty.

Posledná generácia legendárneho modelu Ford Bronco dokonale spĺňa misiu znovuzrodenia americkej off-roadovej legendy, ktorá dlhodobo znáša tie najťažšie podmienky mimo spevnených ciest. Vedúci inžinier pre dovoz vozidiel v spoločnosti Ford of Europe, Matthias Tonn opísal nový model ako najdrsnejší a najvšestrannejší off-road značky. Zároveň vyjadril obrovské nadšenie, že po obrovskom úspechu, ktorý tento model zožal na kontinente za veľkou mlákou, môžu tohto dobrodružného ducha dopriať aj európskym zákazníkom.

Ford Bronco
Znovuzrodenie legendy.

Prvá verzia modelu modelu prišla na americký trh už v roku 1966 a výroba bola ukončená v roku 1996. Odvtedy Ford nechal fanúšikov čakať 25 rokov, kedy priniesol v severnej Amerike úplne novú generáciu kultového off-roadu. Model zostal verný pôvodnej DNA a navyše priniesol nové, inovatívne funkcie, ktoré mu dodávajú tie pravé, terénne schopnosti.

Ford Bronco
Len dlhšia verzia.

Na náš, európsky trh sa dostane len predĺžený, 5-dverový karosársky variant. Tí z vás, ktorí sú nedočkavosťou celí bez seba, musíme vás trochu sklamať. Nový model sa dostane do Európy až niekedy koncom roka 2023 a zatiaľ nie je stanovená ani jeho cena. Jediná vec, ktorú zatiaľ vieme je, že počet kusov bude veľmi limitovaný nakoľko počet kusov pre európsky trh stanoví tzv. emisný vzorec, ktorý určí koľko týchto áut bude umožnené spoločnosti Ford Europe umiestniť na starom kontinente bez emisných pokút.

G.O.A.T.

Samotný Ford Bronco netreba asi nikomu predstavovať. Pod samotným označením GOAT sa v tomto prípade skrýva formulka Goes Over Any type of Terrain. Toto samozrejme nové Bronco dokonale vystihuje. Dokazuje to aj vďaka dômyselnému pohonu všetkých štyroch kolies a inovatívnym technológiám na zvládanie rôznych dobrodružstiev. Novinka ponúka napríklad systém Trail Control, alebo až sedem rôznych jazdných režimov. Táto znovuzrodená legenda sa tak nebojí pustiť sa do akéhokoľvek terénu.

Ford Bronco

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhttps://bronco.fordpresskits.com/
Predchádzajúci článokROZHOVOR: Prichádza nová automobilka MG, kedy a aké modely prinesie a čo servis a záruka?
Nasledujúci článokNová električka pred SND má kontroverzné riešenie, povedie v dvoch smeroch

2 COMMENTS

  1. […] Ford S-Max Hybrid je aktuálne ešte spoločne so súrodencom Ford Galaxy akýmsi jednorožcom na trhu. Segment vozidiel MPV sa pomaly ale isto vytráca z ponuky automobiliek a jeho miesto zaujímajú modely typu crossover, respektíve SUV. Existuje však mnoho podstatných vlastností, ktoré majú vozidlá typy MPV zvládnuté lepšie a S-Max by v tom mohol vyučovať. […]

Comments are closed.