startstop

Škoda Scala oficiálne odhaľuje interiér!

Škoda Scala oficiálne ukazuje svoj interiér!

Škoda svoju novinku menom Scala predstaví už presne za týždeň (6.12.). Hoci exteriér vozidla si v Škodovke dôkladne strážia, teraz svetu ponúkli aspoň vizáž interiéru. Oproti Rapidu tu neostalo nič rovnaké. Scala toho ponúkne naozaj veľa!

Prvý dojem? Oveľa krajšie, než terajšia Octavia, dôkladný výber materiálov a kvalita na úrovni vyššej triedy, než sme boli doteraz zvyknutí. Na to, že Scala má byť nástupcom pre klientelu s nižším cenovým stropom, tak vyzerá naozaj exkluzívne. Fotografie pozostávajú, samozrejme, z vozidla s najvyššou výbavou. Automobilka ešte nezverejnila oficiálne ceny, takže konečné závery by boli asi cez čiaru.

Prvé dojmy sú však naozaj pozitívne, a to aj skrz fyzické tlačidlá. Elegantná štíhla prístrojovka je obklopená množstvom prvkov, ktoré sú už známe z ostatných koncernových modelov a majú v sebe zakomponovanú funkciu intuitívneho ovládania. Jediná vec, ktorá by mohla pokaziť vizáž zmodernizovaného interiéru, je hlavica voliča automatickej prevodovky. Tá troška trčí a jemne kazí celkový dojem.

Dobrý je aj posed za volantom, či samotný výhľad. Vpredu je dostatok miesta aj pre “väčšieho” človeka. Pokiaľ radi sedíte ďalej od volantu a následne by ste si chceli sadnúť za seba (ako ste nechali vodičove sedadlo), tak by ste sa mali v pohode zmestiť. Scala tak dokáže s prehľadom plniť funkciu rodinného vozidla.

Ako iste viete, Scala má odlišný základ od svojich sestier Fabia a Octavia. Hlavnú úlohu v interiéri zohráva 9,2″ displej. Je umiestnený mäkčenej palubnej doske a v zornom poli vodiča. Základné modely dostanú menší displej s veľkosťou 6,5″. Scala sa stáva vôbec prvým modelom Škodovky, ktorý je už od výroby pripojený na internet.

Nový je taktiež 10″ prístrojový štít, ktorý je súčasťou príplatkovej výbavy. Štandardne sú k automobilu “klasické” budíky, rozumej otáčkomer a rýchlomer. Scala si zachovala klasickú ručnú brzdu, ktorá z novodobých vozidiel pomaly vymiera a je nahradzovaná elektrickou. Podľa dostupných informácií bude elektrickou ručnou brzdou vybavená aj nová Škoda Octavia.

Škoda Scala bude nabitá novou technológiou, vieme o nej takmer všetko!

Zdroj: Škoda | startstop.sk

Exit mobile version