startstop

Štýlový Hyundai i30 Fastback N má slovenské ceny!

Nový Hyundai i30 Fastback N má Slovenské ceny!

Úspech hothatchu z portfólia kórejskej značky Hyundai je naozaj nevídaný. Chvália ho ako majitelia, tak aj novinári. Po úspešnom hatchbacku, ktorý je v ponuke už nejaký ten piatok, portfólio dopĺňa aj Hyundai i30 Fastback N. A tu je cenník!

Po mimoriadne úspešnom modeli Hyundai i30 N (ktorý sa, mimochodom, pýši titulom najpredávanejší hot-hatch roku 2018), sa od februára dostáva do predaja aj v poradí druhý ostrý model športovej divízie N – štýlovejší derivát hatchbacku menom Hyundai i30 Fastback N. Koľko zaň zaplatíte?

Nový Hyundai i30 Fastback N má Slovenské ceny!

Ostrosť N-ka so štýlom fastbacku

K dispozícii je – podobne ako i30 N – 2-litrový turbom prepĺňaný benzínový motor so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou v dvoch výkonnostných verziách: základná N s výkonom 184 kw (250 k) a N Performance s výkonom až 202 kW (275 k). Obe verzie motora disponujú krútiacim momentom 353 Nm a dosahujú maximálnu rýchlosť na úrovni 250 km/h. Funkcia overboost navyše dokáže dočasne zvýšiť krútiaci moment až na 378 Nm. “Slabšia” verzia vyšprintuje stovku za 6,4 s, Performance na to potrebuje o 3 stotinky menej. Nový i30 Fastback N je navyše vybavený aj systémom N Grin Control, vďaka ktorému si môže zákazník vyberať až z piatich jazdných režimov – Eco, Normal, Sport, N a N Custom.

Zaujímavá výbava

N Performance má na rozdiel od štandardnej výbavy N navyše o 1 palec väčšie zliatinové disky kolies a predné kotúčové brzdy (19-palcov v N Perfomance vs 18-palcov v N), elektronický samosvorný diferenciál (E-LSD), variabilnú výfukovú sústavu s ventilom a Ergonomic Pack, ktorý obsahuje predné, elektricky nastaviteľné N športové sedadlá v kombinácii koža/alcantara s nastaviteľnou bedrovou opierkou a nastaviteľnou dĺžkou sedáka pre vodiča aj spolujazdca.

Za príplatok je potom k dispozícii panoramatické strešné okno či metalický alebo špeciálny lak vo farbách Performance Blue a pre Fastback N aj Shadow Grey.

Prístrojový panel Fastbacku N disponuje 8-palcovým farebným LCD displejom s integrovanou zadnou kamerou a navigáciou. Nesmieme opomenúť ani funkcie Apple CarPlay a Android Auto, ktoré sú už dnes viac-menej štandardom. Samozrejmosťou sú aj systémy aktívnej bezpečnosti, ako napríklad systém autonómneho núdzového brzdenia, systém na sledovanie únavy vodiča, systém na automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu, automatické prepínanie diaľkových svetiel a inteligentné rozoznávanie dopravných značiek obmedzujúcich maximálnu povolenú rýchlosť.

No ale poďme sa pozrieť na to najdôležitejšie: ceny. i30 Fastback N má štartovaciu cenovku 28.490 eur vrátane bonusu v hodnote 2-tisíc eur. Za verziu Performance si navyše priplatíte 2.500 eur. Medzi príplatkami môžeme nájsť v podstate len pár vecí, ako je u ázijských výrobcov zvykom: panoramatické okno (1.200 €), špeciálny, respektíve metalický lak (300, resp. 500 €) a  v prípade N verzie aj príplatok za Ergonomic Pack (1.500 €), ktorý obsahuje športové sedadlá v kombinácii koža/alcantara.

Hyundai i30 Fastback N sa dostane do predaja už v priebehu februára.

Najkrajší liftback Hyundai i30 Fastback – TEST

Zdroje: Hyundaistartstop.sk

Exit mobile version