startstop

KIA Xceed bude štýlový crossover, menší ale vzácnejší

Už 26. júna sa svetu konečne oficiálne predstaví najčerstvejší model X-Ceed z kórejskej dielne KIA. Trochu športové, trochu menšie, ale o to vzácnejšie!

Už bola vydaná aj oficiálna prvá fotografia tohto nového modelu, ktorý vyzerá naozaj skvelo. Moderný a zároveň osobitý crossover by sa mohol perfektne hodiť do mestského prostredia, kde je tej fádnosti v dnešnej dobe akosi príliš.

Kto za to môže? Samotný dizajn bol navrhnutý pod vedením viceprezidenta spoločnosti Gregoryho Guillaume. Keďže európske dizajnérske centrum sa nachádza vo Frankfurte v Nemecku, dalo by sa, ale veľmi okrajovo, považovať toto auto za novú éru nemeckého dizajnu. Či aj kvality, to sa dozvieme až neskôr.

„Vďaka športovému dizajnu a naladeniu sa bude nový model KIA XCeed SUV žiadanejší ako mnoho vyšších a väčších SUV. Ponúka univerzálnosť bez kompromisov, inteligentný dizajn s úložným priestorom SUV v športovejšom tele,“ tvrdí výkonný riaditeľ spoločnosti Emilio Herrera.

Nové „mini SUV“ by malo vstúpiť do boja v trochu prehltenom segmente, kde budú jeho najväčšími konkurentmi VW T-Rock či Ford Focus Active. Musím ale uznať, že podľa fotografií ma z tejto trojice zaujala najviac KIA. Asi dizajnéri predsa len kráčajú správnou cestou.

Motorizácia je zatiaľ ale stále jedna veľká neznáma. V rámci downsizingu by sa mohol objaviť v aute 1,4 alebo 1,6-litrový agregát. To sú ale už iba naše dohady, pretože zatiaľ oficiálna správa k týmto otázkam neprišla. Už čoskoro sa ale dozvieme viac informácií a rozoberieme auto do posledného detailu.

Úplne odhalená Kia X-Ceed alias crossover na fotografiách

Aké budú jeho výhody? Aj keď sa to nezdá, toto vozidlo má v rukáve viac kariet ako by ste si mysleli. Jeho nižšia svetlá výška oproti konkurenčným „veľkým“ SUV-čkam mu umožňuje dynamickejšiu jazdu. A aj napriek jeho scvrknutým rozmerom má stále porovnateľný vnútorný priestor v kabíne aj pre batožinu.

Mne osobne sa trochu podobá na elektrický crossover z dielne automobilky Tesla, ale každý si vytvorí svoj názor. Podľa úsudku ostatných zas vyzerá ako mini GLA či dokonca X2. Každopádne dúfame, že auto zostane zaujímavým aj svojimi funkciami a interiérom.

Zdroj: KIA

Exit mobile version