KIA onedlho predstaví úplnú novinku, ktorá má zamiešať karty v segmente crossoverov. Je tento dizajn ten správny krok? Určite áno!

Ako ste si mohli všimnúť, ešte minulý týždeň sme priniesli oficiálne informácie z kórejskej automobilky, že v priebehu nasledujúcich štyroch rokov KIA predstaví až 8 noviniek. Najnovšie sa ale odhalili azda najočakávanejšia novinka, malý Crossover KIA X-Ceed ktorý sa zaradí nad menší Stonic.

Nové „mini SUV“ by malo vstúpiť do boja v trochu prehltenom segmente, kde budú jeho najväčšími konkurentmi VW T-Rock či Ford Focus Active. Musím ale uznať, že podľa fotografií ma z tejto trojice zaujala najviac KIA. Asi dizajnéri predsa len kráčajú správnou cestou.

Aj keď nový model ešte nemá oficiálny názov, kulisami kolujú fámy o mene X-Ceed. Nech to bude tak či onak, označenie nebude mať žiadny vplyv na to, ako sa nová KIA bude prezentovať.

Z pohľadu na špionážne fotografie vieme z istotou povedať, že nový crossover má tvar bežného 5-dverového hatchbacku. Najväčšou päsťou na oko je ale zvýšenie zavesenie a pridanie strešných líšt, ktoré autu pridávajú istú dávku priebojnej grácie. Jasné, nejde tu o limuzínu alebo luxusné SUV, ale musíte uznať, že na pohľad vyzerá skvelo.

Mne osobne sa trochu podobá na elektrický crossover z dielne automobilky Tesla, ale každý si vytvorí svoj názor. Podľa úsudku ostatných zas vyzerá ako mini GLA či dokonca X2. Každopádne dúfame, že auto zostane zaujímavým aj svojimi funkciami a interiérom.

A tu sa naskytá ďalšia otázka – Bude mať pohon všetkých štyroch kolies? Ako už je známe, zatiaľ žiadna Ceed-ka nemala v ponuke AWD. To by sa ale mohlo onedlho zmeniť, pretože by sa jednalo o prevrat v tomto segmente, kde lacnejšie autá získavajú čoraz viac pozornosti.

Doteraz sme mohli vidieť Ceed brázdiť ulice v podobe 5-dverového hatchbacku, kombíka aj úžasnej verzie Proceed. Pokiaľ by sme chceli špekulovať o popularite, KIA každým modelom stúpa a získava si mnoho priaznivcov na svoju stranu.

Test Kia Ceed SW 1,6 CRDi rodinný partner do mesta aj k moru

Zdroj: thekeea.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW radu 1 oficiálne, je diametrálne odlišné!
Nasledujúci článokTest Opel Insignia GSi BiTURBO, prečo je tak dokonalá?!