startstop

Aj Toyota už má nafúknuté kombi: Corolla TREK zvládne viac

Zdroj: newsroom.toyota.eu

Toyota opäť rozširuje svoje portfólio. Nejedná sa však o nový model, ale len o typ výbavy pre Corollu. V Japonskej automobilke sa rozhodli zamiešať karty nafúknutým kombi ako Passat Alltrack, Octaviu Scout či Focus Active.

Odvážnejšie vybavená Corolla nesie prívlastok TREK. O nejakých veľkých prekvapeniach sa ale baviť nebudeme. Novinka bude dostupná len v prevedení Touring Sports. Podľa slov výrobcu by totiž hlavnou cieľovou skupinou pre tento typ mali byť rodiny vyznávajúce aktívny životný štýl v prírode. Corolla TREK teda narástla do šírky, a samozrejme aj do výšky. S odvážnym tereňákom ale nepočítajte. Na to má značka v ponuke iné modely.

V exteriéri neprehliadnete prítomnosť ochranných panelov po celom obvode karosérie v spodnej časti. Pred štrkom či nerovnosťami dohliadnu na podvozok špeciálne kryty, ak by náhodou navýšenie svetlej výšky o 20 milimetrov nestačilo. Pozmenila sa tiež predná mriežka a špecifické sú aj 17-palcové zliatinové disky. Špičkové bi-LED svetlomety sa zasa postarajú o to, aby bolo vaše okolie jasné. Menšie zmeny pribudli aj vo vnútri kabíny. Dvojfarebné látkové čalúnenie je doplnené drevenými prvkami prístrojovej dosky. Na prahoch dverí a kufra vám logo TREK pripomenie, v akom aute sedíte. Okrem štýlového dizajnu prichádza novinka aj s bohatou základnou výbavou. Bez príplatku dostanete infotainment so 7-palcovým displejom, balíček bezpečnostných systémov Toyota Safety Sense a niekoľko ďalších vychytávok.

Znamená to, že k dispozícií budete mať asistenčné systémy ako adaptívny tempomat s automatickým rozbiehaním a zastavovaním či udržiavanie jazdy v pruhoch. Toyota Corolla TREK tiež rozpozná dopravné značky. Pohonné jednotky pod kapotou ostávajú rovnaké. Na výber má teda zákazník 1,2-litrový prepĺňaný benzínový agregát, alebo hybridné jednotky s objemom 1,8 a 2 litre. Nová výbava je podľa slov výrobcu výsledkom spolupráce automobilky Toyota a spoločnosti Trek Bicycle. V rámci tejto spolupráce sa stretávajú dve značky vyznávajúce podobné environmentálne hodnoty a ponúkajú doplnkové riešenia mobility. Na slovenskom trhu bude Corolla TREK dostupná od začiatku budúceho roka.

Rodina Toyota Corolla sa po hatchbacku a kombíku rozširuje o nový sedan

Zdroj: Toyota | startstop.sk

 

 

Exit mobile version