startstop

SsangYong spustil predaj modelu Korando. Je väčší a lacnejší než Karoq!

nové Korando

O tom, že sa na náš trh vrátila značka SsangYong sme už písali, no aktuálne na trh uvádza ďalšiu dôležitú novinku.  S modelom Korando má zjavne veľké ambície, a tak ich podporila zaujímavou cenou.

Stredne veľké SUV má rozmery 4 450 x 1 870 x 1 620 mm (dĺžka x šírka x výška), rázvor osí kolies je solídnych 2 675 mm. Tieto hodnoty, spolu s objemom batožinového priestoru (551 l), sľubujú dosť miesta pre posádku ako aj batožinu. Je potešiteľné, že okrem solídnej priestorovej ponuky a bohatej výbavy SsangYong venoval pozornosť aj špičkovej úrovni bezpečnosti. Vozidlo v teste Euro NCAP získalo maximálny počet hviezdičiek.

Na pohon auta sú na výber dva motory, preplňovaný benzínový štvorvalec má objem 1,5 litra, maximálny výkon 120 kW (163 k) a najvyšší krútiaci moment 260 (AT), respektíve 280 Nm (MT). Kto má radšej naftu, siahnuť môže po motore 1,6 e-XDI, ktorého parametre sú: 100 kW (136 k) a 300 Nm (MT), respektíve 324 Nm (AT). Z údajov je jasné, že obidva štvorvalce automobilka ponúka v kombinácii s manuálnou aj automatickou prevodovkou, pričom obidve prevodovky majú šesť stupňov. Automat si možno objednať so všetkými stupňami výbavy. Z techniky sme zostali dlžný ešte jednu dôležitú informáciu. Štandardne je Korando prednokolka, pohon 4×4 si možno objednať s obidvoma motormi za príplatok 1 490 € (okrem výbavy Eco).

Bohatá výbava, rozumná cena

Sériová výbava je rozdelená do štyroch stupňov (Eco, Style, Clever, Premium). Príjemným bonusom je možnosť rozšírenia jednotlivých stupňov o príplatkové prvky, čo v prípade ázijských automobiliek nie je úplne bežné. Nové Korando ponúkne zákazníkom moderné technológie nielen v oblasti infotainmentu (9″ obrazovka stredového panelu prepojená s 10,25″ plne digitálnou prístrojovou doskou), ale aj moderné asistenčné systémy. Svojim cestujúcim poskytuje Korando nadštandardný komfort. Predné sedadlá sú ventilované / vyhrievané a elektricky nastaviteľné v 8 smeroch (vrátane nastaviteľnej bedrovej opierky), zadné sedadlá možno vyhrievať, na dlhých cestách príde vhod možnosť zmeny sklonu operadiel. Na slovenskom trhu Korando štartuje na 16 990 €, v prípade dieselového motora budete potrebovať minimálne 19 990 €. Podobne ako v prípade iných modelov automobilka na Korando poskytuje záruku 5 rokov alebo do najazdenia 100 000 kilometrov.

Vyskúšali sme elektrickú Škodu za takmer tri milióny eur. V predaji sa ocitne o rok!

Exit mobile version