startstop

Hyundai i20 pozná svoje ceny, v základe príjemne prekvapí

Hyundai i20

Slovenský importér značky Hyundai v týchto dňoch oficiálne zverejnil cenník nového mestského modelu i20. Ten ponúkne už v základe bohatú bezpečnostnú výbavu, ktorá v danej triede nie je štandardom. Zákazník si bude môcť zvoliť celkovo zo štyroch stupňov výbavy pričom samozrejme nebude chýbať ani našincami vyhľadávaný stupeň Family. 

Bohatý základ s manuálnou klimatizáciou za príplatok

Hyundai i20 v základnej výbave Classic začína na cene 10 490€. Ide o čiastku, ktorá je už po odčítaní úvodného bonusu vo výške 1 500€. Za túto sumu si zákazník zakúpi auto s motorom 1,2i s výkonom 62 kW a 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. Základná i20 bude mať halogénové predné svetlomety a 15-palcové disky kolies. Na druhú stranu príjemne poteší bezpečnostná výbava. Okrem už dnes štandardných systémov ako ESC a ABS ponúkne nová i20 aj asistent rozjazdu do kopca, systém autonómneho núdzového brzdenia spolu s detekciou chodcov a vozidiel. Ďalej je na palube aj sledovanie únavy vodiča, upozornenie na odídenie vpredu stojaceho auta alebo dokonca aj automatické prepínanie diaľkových svetiel. Určite poteší sledovanie dopravných značiek, systém udržiavania auta v jazdnom pruhu či automatické tiesňové volanie E-call.

Z hľadiska komfortu ponúkne už základná výbava výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča a elektricky ovládané predné okná s vyhrievaním vonkajších spätných zrkadiel. Nechýba ani diaľkové ovládanie s centrálnym zamykaním a alarmom či tempomat s obmedzovačom rýchlosti. Bohužiaľ, manuálna klimatizácia je za príplatok 600€.

Comfort, Family a Style so širokou ponukou motorizácií 

Pokiaľ sa rozhodnete pre vyššiu výbavu ako Comfot, Family alebo Style, získate viac pohodlia, modernú konektivitu a širokú paletu motorizácií, dokonca aj s mild hybridným agregátom. Okrem základnej “jedna-dvojky” si vo výbave Comfort (od 11 690€) môžete navoliť motor 1,0 T-GDi s výkonom 74 kW. Vo výbave Style bude vrcholom ponuky mild hybridný motor 1,0 T-GDi s výkonom 88 kW. V tomto prípade si budete môcť vybrať medzi inteligentným 6-stupňovým manuálom alebo 7-stupňovým automatom DCT.

Nakoľko je na našom trhu jednoznačne najžiadanejšou výbavou prevedenie Family, Hyundai sa ho rozhodol na trh vypustiť s cenovkou 13 590€. Takto nacenené auto ponúkne 16-palcové zliatinové disky kolies a LED denné svietenie. Je tu však možnosť dokúpenia FULL LED predných svetlometov, LED zadných svetlometov a hmloviek za cenu 900€. Inak je vo výbave Family k dispozícii kožený volant a hlavica radiacej páky, tónované sklá, elektricky ovládané predné a zadné okná či dokonca 10,25-palcový virtuálny kokpit. Nechýba ani automatická klimatizácia, dažďový a svetelný senzor, zadné parkovacie senzory spolu s parkovacou kamerou. Obraz z nej sa zobrazí na 8-palcovom displeji infotainmentu s bezdrôtovým zrkadlením smartfónu. Vyššia forma infotainmentu s 10,25-palcovým displejom a navigáciou od TomTom spolu so službami Bluelink výde na 1000€.

Zmyselná športovosť v podaní nového Hyundai i20

Najvyšší Stlye poteší skvelou výbavou

Aktuálne najvyššia výbava Stlye vodičovi ponúkne už od 16 490€ 17-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny, chrómovú lištu okien a predné FULL LED svetlomety. Ďalej tu máme elektricky sklopné zrkadlá, ambientné osvetlenie interiéru či samozatmievacie spätné zrkadlo vo vnútri kabíny. Ďalej je tu k dispozícii aj parkovací asistent s možnosťou priečneho a pozdĺžneho parkovania či asistent upozornenia na predmety a chodcov pri cúvaní. O pohodlie sa v najvyššej výbave postará Winter Pack s vyhrievanými prednými sedadlami a volantom. Nechýba ani inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom či integrovaná navigácia s 10,25-palcovým displejom a službami Bluelink.

Príplatková výbava sa pre motorizácie 1,0 T-GDI od výbavy Comfort zahŕňa aj možnosť dokúpenia 7-stupňovej automatickej prevodovky v cene 1 400€. Okrem toho si môžete navoliť aj dvojfarebné lakovanie karosérie za 500€, kedy strecha ponesie farbu Phantom Black alebo metalický lak karosérie za 490€. V najvyššej výbave sú k dispozícii aj balíčky bezpečnosti Safety Pack za 900€ alebo jeho vyššia verzia Safety Pack+ za 1 200€. Za 600€ možné k výbave Style dokúpiť aj Style Pack, ktorý pridá aj prémiovú aparatúru Bose s ôsmymi reproduktormi a zosliňovačom. Hyundai už v základe ponúka k novej i20 aj 5-ročnú záruku bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov.

Test Hyundai i20 1,0 T-GDi „Srdcom športovec“

Zdroj: Hyundai

Exit mobile version