startstop

Ex zamestnanec Mercedesu vzal bager a z pomsty rozbil 50 automobilov

Foto ilustračné. Zdroj: Liebherr

Bývalý zamestnanec Mercedesu zaútočil bagrom na továreň Mercedesu v Španielsku. Spôsobil škody za viac ako 4 milióny eur.

Nahnevaný bývalý zamestnanec ukradne bager značky JCB, príde si do svojho starého zamestnania a potom zo závodu Mercedesu spraví vrakovisko? To nie je hlúpy vtip, pretože tento chlap je skutočne v cele policajného zaistenia, zatiaľ čo sudca rozhoduje, čo s ním. Samotná korona už bola úderom pod pás, ak však niekto príde o stálu prácu, môže reagovať aj takto.

 

Tridsaťosemročný muž a zároveň bývalý zamestnanec nemeckej nadnárodnej spoločnosti Daimler bol v štvrtok ráno zatknutý pre obvinenie z poškodenia 50 kusov vozidiel značky Mercedes Benz. Na vykonanie svojej „pomsty“ ukradol nahnevaný muž bager nemeckej značky JCB, ktorý slúžil na opravu ciest.

Potom s ním putoval po 21 kilometrov dlhej trase do továrne, ktorá sa nachádza v hlavnom meste baskického regiónu v španielsku. Po náraze s ťažkým strojom Španiel poškodil na závodnom parkovisku desiatky dodávok triedy V.

Potom, ako svoju odvetu vykonal na parkovisku, zamieril pomstiteľ do samotnej továrne, rozbil mohutné roletové dvere a snažil sa dostať na montážnu linku, zjavne s jasným úmyslom – poškodiť ju. Našťastie sa do výrobnej haly nikdy nedostal.

Podľa dostupných informácií od médií vandal spôsobil škodu v hodnote viac ako 4 miliónov eur. Nešťastie sa odohralo v noci, keď v práci nebolo príliš veľa ľudí. Akt pomsty bol výsledkom protestov pracovníkov závodu, ktorí tvrdili, že nová schéma zmeny montážnej linky zavedená spoločnosťou Mercedes povedie k zníženiu počtu pracovníkov v tejto krajine o 10 až 15 %.

Závod spoločnosti Mercedes vo Viktorii vyrába konvenčnú a v poslednej dobe aj elektrickú verziu minivanu triedy V. V polovici decembra spoločnosť zaviedla nový režim zmeny, o ktorom sa podľa pracovníkov diskutovalo mimo nich a tak sa nehovorilo ani o alternatívach, ktoré by zachovali niektoré z miest, ktoré budú teraz zrušené. To je aj dôvod masového protestu zamestnancov.

Exit mobile version