startstop

Mini oslavuje 60. výročie spolupráce s John Cooper Works špeciálnym modelom !

Mini zverejnilo výročnú edíciu John Cooper Works, ktorá si pripomína 60 rokov spolupráce s rodinou Cooper.

Celkovo bude vyrobených 740 kusov tohto trojdverového hot hatchu, z ktorých napríklad iba 60 je určených pre “domovskú” Veľkú Britániu.

Tento limitovaný model si zachováva bežný 2,0-litrový preplňovaný zážihový motor JCW. Tento motor produkuje 228 koní. S maximálnou rýchlosti 250 kilometrov za hodinu zvládne šprint z 0 na 100 km / h za 6,3 s.

Odkaz na bohatú históriu

Výročná edícia je dodávaná s množstvom prvkov na mieru, vrátane laku Rebel Green. Strecha, kľučky dverí, kryty zrkadiel, krúžky svetlometov sú v bielej farbe. Vozidlo dostalo aj biele pruhy kapoty s červenými akcentmi. Na svojich dverách a kapote tiež nesie číslo 74, ako odkaz na Mini Cooper, ktorý v Snettertone vyhral svoju prvú triedu na Lombank Trophy v roku 1961.

JCW Anniversary Edition jazdí na 18-palcových zliatinových diskoch s run-flatovými pneumatikami. Interiéru dominuje pre niekoho obľúbená, pre niekoho menej čierna farba Piano Black. “Dinamica” čalúnenie sedadiel a prístrojovej dosky obsahuje podpisy troch generácií rodiny Cooper. Nájdete tam podpis od Johna Coopera, jeho syna Johna Juniora a jeho vnuka Charlieho.Ohlásenie špeciálnej edície sa uskutoční v deň, ktorý by mal 98. narodeniny John Cooper Sr.

Bohatá výbava je základ

Medzi ďalšie prvky patrí zatmavené zadné sklo a originálne logo spoločnosti Cooper Car Company na ozdobných lištách prahov dverí, bočných lištách, stĺpikoch C a volante. Ručne písaná tabuľka zaznamenáva individuálne číslo každého vozidla. Nesie nápis „60 rokov Mini Cooper – The Unexpected Underdog“.

Štandardne je vo vozidle dodávaný aj Mini Navigation Plus Pack, ktorý obsahuje väčšiu (8,8 palcovú) centrálnu dotykovú obrazovku, Apple CarPlay, head-up displej, bezdrôtové nabíjanie smartfónov a digitálny prístrojový displej. Patrí k nemu aj balíček Comfort Plus, ktorý pridáva automatickú klimatizáciu, vyhrievané sedadlá, cúvaciu kameru, parkovacieho asistenta a parkovacie senozory vpredu.

Cena šesťstupňovej manuálnej verzie JCW Anniversary Edition je od 33 800 libier, zatiaľ čo osemstupňový automat stojí od 35 300 libier. Cenník pre Európu ešte nebol k dispozícii.  Model už je k dispozícii pre zákazníkov vo Veľkej Británii.

Exit mobile version