Domov Recenzie TEST MINI Cooper SE Electric, zachovalo si vlastnosti motokáry?

TEST MINI Cooper SE Electric, zachovalo si vlastnosti motokáry?

Dokázali konštruktéri MINI zachovať jeho jazdné vlastnosti aj v elektrickej verzií?

MINI Cooper SE má veľký potenciál stať sa ikonickým elektromobilom, pozrite si našu videorecenziu kde nájdete všetko podstatné.

MINI SE Electric - Startstop.sk - TEST

 

Od okamihu, kedy vodič naštartuje, má k dispozícií plný výkon 135 kW (184 koní). Podľa potreby sa dajú nastaviť dve úrovne rekuperácie. Účelom je dosiahnuť “pocit jedného pedálu” – t.z. pri intenzívnej rekuperácií začne auto po uvoľnení plynového pedálu citeľne spomaľovať a to bez ohľadu na zvolený jazdný režim. Tie Cooper SE ponúka štyri – Sport s priamejším riadením, štandarný MID, GREEN a GREEN+ pre čo najefektívnejšie využitie energie. Motor je spojený s prednou nápravou vďaka jednostupňovej prevodovky so zabudovaným diferenciálom. Z 0 na 100 sa dostanete za 7,3 sekundy a dosahuje maximálnu rýchlosť 150 km. Motor nevydáva takmer žiadny zvuk, súčasťou výbavy je preto zvukové upozornenie chodcov pri nízkych rýchlostiach, ktoré pripomína zvuk z sci-fi filmov.

Batérie

Pod podlahou sa ukrýva 32,6 kWh. Tie majú pri spotrebe 15,0 – 13,2 kW ponúknuť dojazd 235 – 270 km. Pri nabíjaní zo štandardnej zásuvky dosiahneme 80% kapacity za 2,5 h a za ďalšiu hodinu bude batéria plná. Pri rýchlonabíjačke s 50 kW to bude 80% už za 35 minút.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPočet nabíjacích staníc vo Veľkej Británii je väčší ako počet benzíniek
Nasledujúci článokAko sa efektívne zbaliť aj do menšieho auta? Máme pár praktických riešení, ktoré vám zjednodušia dovolenkové cestovanie!