startstop

Je možné aby Peugeot atakoval hranicu prémie svojim 308 SW ?

Peugeot zverejnil podrobnosti špecifikáciách kombi 2022 308 SW. Model 308 SW bude o niečo drahší ako štandardný hatchback. Ponuka sa začína výbavou Active Premium, pričom verzie Allure a Allure Premium sú umiestnené nad základným vozidlom. Medzi špičku patria športové modely GT a GT Premium.

Automobily Peugeot 308 SW Active Premium dostali do výbavy 16-palcové zliatinové disky a čierne vonkajšie ozdoby. Do výbavy sa zmestili aj automatické stierače, združené LED svetlá, Apple CarPlay, Android Auto a zadné parkovacie senzory. 10-palcový digitálny prístrojový displej Peugeotu je vybavený mnohými bezpečnostnými systémami, ktoré zahŕňajú systém Active Safety Brake, rozpoznávanie dopravných značiek a asistenta udržiavania v jazdnom pruhu.

Špecifikácia Allure prináša kozmetické vylepšenia, akými sú 17-palcové zliatinové disky brúsené diamantom a chrómová predná maska. Vnútri dostali sedadlá látku a materiál s koženým efektom s prešívaním z mäty. V tejto výbavovej línii je súčasťouaj osvetlenie panelu dverí. Modely Allure a vyššie sú vybavené delenými sklopnými zadnými sedadlami v pomere 40/20/20.

Infotainment je tiež aktualizovaný tak, aby zahŕňal navigačný systém Peugeot Connected 3D a hlasového asistenta i-Connect a okrem toho aj 180-stupňovú cúvaciu kameru a predné parkovacie senzory.

Automobily Allure Premium disponujú balíkom Peugeot Drive Assist Pack. Ten prináša upozornenie na premávku vzadu, detekciu mŕtveho uhla na veľké vzdialenosti a adaptívny tempomat Stop & Go. Je nainštalovaná bezdrôtová nabíjačka pre smartfóny spolu s bezdrôtovým pripojením Apple CarPlay a Android Auto.

GT mieri vysoko

Modely GT dostali mnohé vychytávky v oblasti štýlu, ktoré prinášajú športovejší vzhľad a ďalšie interiérové ​​technológie. K tomu sa pridávajú väčšie 18-palcové zliatinové disky kolies a aj rozšírené bočné prahy a tmavá chrómová mriežka. Exteriérové ​​vylepšenia dopĺňajú dvojfarebné strešné lyžiny a Matrix LED svetlá.

Vnútri autá vo výbave GT dostali technológiu Clean Cabin. Tá filtruje škodliviny vstupujúce do interiéru. Disponuje aj konfigurovateľným prístrojovým displejom i-Cockpit s 3D efektom Peugeot. K dispozícii je tiež volant potiahnutý kožou s vyhrievaním spolu so sedadlami ozdobenými alcantarou. Výbava GT má tiež Focal Premium HiFi a Peugeot Driver Driver Pack, ktorý ponúka športové nastavenia pre riadenie a odozvu na plyn.

GT Premium je prémiový

Vrcholom radu je špecifikácia GT Premium. Automobily GT Premium dostali do výbavy 18-palcové disky kolies. Tie sú mierne iného dizajnu ako vo výbave GT. GT Premium je vybavený aj podpornejšími prednými sedadlami s masážnou funkciou a bedrovou opierkou. Súčasťou je aj Drive Assist Pack Plus, ktorý pridáva poloautonómny asistent určovania polohy v jazdnom pruhu, 360-stupňovú parkovaciu kameru a poloautomatický parkovací asistent. K dispozícii sú aj elektrické dvere batožinového priestoru s nožným senzorom.

Možnosti pohonného ústrojenstva 308 SW zodpovedajú variantom hatchbacku, pričom v ponuke je jeden benzínový, jeden naftový a dva plug-in hybridné pohony. Všetky motory spolupracujú s  osemstupňovou automatickou prevodovkou. Benzínový motor je trojvalec s turbom a výkonom 128 koní, pričom naftový motor tiež produkuje 128 koní z 1,5-litrového štvorvalcového agregátu.

Oba hybridy používajú benzínový motor spojený s elektromotorom s výkonom 109 koní a batériou s výkonom 12,4 kWh, ktorý produkuje buď 176 koní, alebo 222 koní. Vo výbave Active Premium však nemožno špecifikovať ani jeden hybrid, zatiaľ čo silnejší variant je k dispozícii iba s výbavami GT a GT Line.

Exit mobile version