Domov News Nová generácia Peugeot 308 prichádza aj vo verzií SW, je ešte emocionálnejší!

Nová generácia Peugeot 308 prichádza aj vo verzií SW, je ešte emocionálnejší!

Po tom ako nám Peugeot v marci predstavil novú generáciu 308 sme všetci netrpezlivo čakali na praktickejšiu variantu tohto obľúbeného 5 dverového hatchbacku. Čakanie sa skončilo a nový Peugeot 308 SW vyzerá naozaj fenomenálne.

Minimálne fanúšikom tejto francúzskej automobilky označenie SW predstavovať netreba. Pre tých ostatných, Peugeot takto už dlhé roky označuje svoje praktickejšie verzie. Niečo vyše dvoch mesiacov po predstavení novej 308-ky nám Peugeot prináša rovnako obľúbený model 308 SW.

Peugeot 308 SW
Narástol do dĺžky.

Klasicky, ako pri kombíkoch býva zvykom, aj 308 vo verzií SW narástla. Pasažierom ponúkne viac priestoru, zatiaľ čo vychádza z rovnakej platformy EMP2. Rázvor kolies oproti hatchbacku narástol o takmer 28 centimetrov. Najmä vďaka tomuto faktu automobilka sľubuje väčší priestor pre kolená na zadných sedadlách a samozrejme väčší objem batožinového priestoru. Tak ako mali v minulosti niektoré automobilky problémy s praktickejšími verziami, keď sa im nie úplne darilo zapracovať objemnejší kufor do celkového dizajnu. Toto je úplne iná káva.

Peugeot 308 SW
Aerodynamický odpor.

Vďaka optimalizovaným tvarom karosérie sa Peugeot dostal na úctyhodnú hranicu 0,277. Automobilka upravila sklon čelného skla, celková výška sa znížila o 2 centimetre, teda na 144 centimetrov. Oproti predošlej 308ke SW sa táto nová generácia predĺžila o 6 centimetrov. Oproti klasickému hatchbacku sa predĺžil aj zadný previs, čo taktiež zväčšilo objem batožinového priestoru. Ten narástol o 21 centimetrov.

Peugeot 308 SW
Zbalíte sa kamkoľvek.

Štandardný objem batožinového priestoru je 608 litrov. Po sklopení ideálne delených zadných sedadiel v pomere 40/20/40 dostanete slušných 1634 litrov. Praktickosť Peugeotu 308 SW podčiarkuje možnosť po sklopení zadných sedadiel prepravovať objekt až 185 centimetrov dlhý.

Peugeot 308 SW
Zhodná technika, zaujímavý zovňajšok.

Na rozdiel od karosérie je použitá technika totožná s tou, ktorá bola použitá v klasickej 308-ke. V prednej časti naďalej zaujme štýlovou prednou maskou, pre Peugeot už typickým LED denným svietením orientovaným vertikálne. Za príplatok môžete novú 308-ku SW dostať s LED Matrix svetlá alebo zadné full LED skupinové svetlá. Paleta kolies je tiež totožná s hatchbackom. Základ ponuky tvoria 16 palcové disky kolies ale na výber máte aj z 17 a 18 palcových. Interiér Peugeotu 308 SW využíva novú generáciu i-Cockpitu s dvomi 10 palcovými obrazovkami a prístrojový štít dokáže ponúknuť 3D zobrazenie.

Peugeot 308 SW
Nákup auta cez internet.

Výroba nového Peugeotu 308 SW bude prebiehať vo Francúzsku, tak ako aj klasická verzia. Prvé kusy by sa k novým majiteľom mali dostať začiatkom roka 2022, pričom na niektorých trhoch by ste si mohli svoj nový Peugeot objednať aj bez návštevy showroomu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJpeugeot.com
Predchádzajúci článok6 zaujímavých ojazdených zadnokoliek za zaujímavé ceny
Nasledujúci článokMini G v podaní Suzuki Jimny prešlo radikálnou úpravou