startstop

Mazda CX-5 podstúpi modernizáciu a máte sa na čo tešiť

Fanúšikovia značky Mazda a jej modelu CX-5 sa môžu tešiť. Mazda sa totiž rozhodla priniesť aktualizáciu pre tento obľúbený model. Kedy sa jej dočkáme a čoho sa modernizácia týka sa dozviete v našom článku.

Mazda pracuje na svojich modeloch a snaží sa priniesť svojim zákazníkom viac technológii, bezpečnostných asistentov a komfortu v nových a modernizovaných modeloch. Model CX-5 tak nie je výnimkou. V rámci modernizácie sa dostalo na viaceré systémy ako napríklad aj inteligentný systém voľby režimu jazdy Mazda Mi-Drive. Tento systém vodičovi jediným dotykom prepínača umožní zvoliť práve ten najvhodnejší jazdný režim. Vozidlá vybavené systémom pohonu i-Activ AWD navyše dostanú možnosť využívať aj off-road režim. Vďaka nemu sa tak viac nemusíte báť jazdiť aj po horšom teréne a vozidlo si zachová veľmi prirozdený prejav aj v sťažených podmienkach.

Lepšie odhlučnenie a pruženie

Mazda zapracovala aj na pohodlí pre posádku. Pri modeli CX-5 využili ďalšiu verziu architektúry Mazda Skyactiv-Vehicle Architecture. Tá má za úlohu vylepšiť karosériu, znížiť hluk v kabíne, zvýšiť komfort posádky a rovnako aj eliminovať únavu vodiča. Ako dôkaz má pôsobiť zníženie hlučnosti pri prejazde napríklad po štrkovej ceste, čo prispieva k väčšiemu komfortu posádky.

Predná maska rovnako prešla zmenami. CX-5 2022 dostane novú, ešte viac 3D masku chladiča s charakteristickým logom v tvare krídel. Dizajnéri prepracovali aj predné a zadné svetlomety a pribudne aj nová farba do palety s názvom Zircon Sand. Ak sa rozhodnete pre výbavu Newground dostanete povrchovú úpravu viacerých prvkov v striebornej farbe. Patria sem ochranné prvky predného a zadného nárazníku a ozdobné lišty dverí. Rovnako dostanete aj spätné zrkadlá v čiernej farbe a limetkovo zelené detaily prednej masky. Na výber budú aj 17 palcové strieborné alebo 19 palcové čierne disky z ľahkých zliatin. Interiér dostane semiš a prešívanie vo farbe limetky.

Každá vynikne

Mazda stavila na jedninečnosť jednotlivých výbavových línii. V prípade Homura Plus dostaneto vozidlo ladené viac do športovosti. Pomôžu tomu napríklad 19 palcové disky kolies pre zvýšenie dynamiky vozidla. Čierne sfarbené prvky karosérie pre vytvorenie kontrastu a predná maska dostane nádych dynamiky svojimi červenými detailami. V interiéri sa na vás budú tešiť sedadlá z kože s červeným prešívaním, ktoré okrem sedadiel olemuje aj výplne dverí.

Výbavová línia Takumi Plus sa zasa nesie v štýle dizajnu Kodo. Ten vyniká svojou jednoduchosťou a čistotou. Rovnako tak dostane obuté 19 palcové disky a interiér bude odetý do kože Nappa. Interiér Mazdy CX-5 ponúkne aj bezdrôtové nabíjanie v stredovej konzole. Dvojité dno batožinového priestoru vám zasa uľahčí praktický život s Mazdou.

Mysleli na bezpečnosť

Škála systémov bezpečnosti rovnako prešla modernizáciou v prípade modelu CX-5. Patrí sem napríklad adaptívny tempomat Cruise & Traffic Support (CTS). Tento systém pomáha odbúravať únavu vodiča svojou asistenciou pri používaní plynového pedála. Rovnako tak pracuje aj s brzdovým pedálom a volantom v prípade kolón na cestách. Bližšie k dokonalosti sú aj predné adaptívne LED svetlomety. V modernizovanom modeli CX-5 budú poskytovať presnejšiu distribúciu svetla pre lepšie osvetlenie v tme.

Výrazná modernizácia obľúbeného, štýlového, priestranného ale aj dynamického modelu SUV CX-5 príde na trh začiatkom roku 2022. Už spomenuté systémy a vylepšenia poslúžia majiteľom nových vozidiel a rozšíria tak možnosti využiteľnosti tohto vozidla. A aká bude cena ? Cena Mazdy CX-5 sa začne na hodnote 26 320 €.

Exit mobile version