startstop

Takto bude vyzerať nová Honda CR-V. Čo o nej ešte vieme?

Zdroj: Honda

Honda tento rok pracuje na inovácii mnohých svojich modelov z radu SUV, kam patrí aj model CR-V. Len nedávno sme testovali nový model HR-V a nejaké tie novinký majú prísť aj koncom tohto roka. Teraz sa však na radu dostal úspešný model CR-V a Honda dokonca aj zverejnila prvé fotografie modelu CR-V modelového roku 2023.

Zverejnené obrázky ukazujú nový dizajn prednej a zadnej časti kompaktného SUV japonskej značky. Na základe predchádzajúcich špionážnych fotografií sa očakáva, že nové CR-V v porovnaní so súčasným modelom o niečo porastie. Jeho nové predné a zadné svetlá spolu s väčšou maskou chladiča by mu mali dať na ceste väčšie sebavedomie.

Prepracovanejšie hybridné ústrojenstvo

Pri tejto novej generácii bude Honda klásť dôraz na hybridné hnacie ústrojenstvo CR-V viac ako doteraz. Honda totiž má v úmysle, aby sa tento model stal polovicou predajného mixu. Očakáva sa, že nové hybridné nastavenie bude o niečo výkonnejšie ako je súčasné nastavenie modelu CR-V Hybrid. To celkovo dáva systémový výkon 212 koní. Kombinovaná spotreba paliva, by sa mala tiež zlepšiť a tým pádom celková efektivita vozidla narastie.

Zdroj: Honda

Predpokladáme, že nehybridná verzia vozidla CR-V bude rovnaká ako v súčasnosti. Svoje miesto pod kapotou nájde štandardný štvorvalec s objemom 1,5 litra. Možno sa o niečo podarí zdvihnúť výkon a aj krútiaci moment, no presné údaje zatiaľ k dispozícii nemáme. Pravdepodobne sa Honda rozhodne pokračovať v tomto prípade s automatickou prevodovkou a pohonom predných, respektíve všetkých kolies.

Dobrodružnejší a drsnejší vzhľad

Honda tiež pripisuje novému CR-V prívlastky ako „drsnejšie“ a „dobrodružnejšie“ vozidlo. To naznačuje, že môže získať úroveň výbavy z väčších SUV portfolio značky. V prípade novej generácie by došlo pravdepodobne najmä k úprave vzhľadu a dizajnu. Spolu s väčším výberom diskov a možno aj menšími vylepšeniami systému pohonu všetkých kolies alebo režimov pohonu. Existujúce úrovne výbavy aktuálneho modelu by sa tiež mali preniesť aj pre modelový rok 2023. Konkrétnejšie informácie o Honde CR-V sa pravdepodobne dozvieme v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov, vrátane špecifikácií motora, cien a ďalších detailov.

Exit mobile version