startstop

Neuveriteľné…Toyota Yaris Cross GR Sport zavíta aj do Európy

Japonská Toyota predstavila svoj športovo ladený kompaktný model SUV Yaris Cross v prevedení GR Sport ešte pár týždňov dozadu. Teraz sa však k slovu hlási ak špecifikácia pre európske trhy, čo znamená, že na tento model sa môžeme tešiť už v priebehu jesene.

Toyota sa rozhodla zahájiť predpredaj modelu Yaris Cross GR Sport v treťom štvrťroku. Otázkou však stále zostáva, na čo sa potenciálny zákazník môže tešiť ? Začnime pekne po poriadku, vecami, ktoré možno vidieť pri pohľade na exteriér vozidla. Neprehliadnuteľné sú 18-palcové zliatinové disky kolies s 10 lúčmi.

Medzi ďalšie športové detaily patrí aj čierne lakovaná exkluzívna predná maska s logom GR. Zadnej časti dominuje športový difúzor pre zvýraznenie dynamických tvarov Yaris Cross GR Sport. Pri konfigurácii modelu Yaris Cross GR Sport si môžete vybrať špecifický a charakteristický šedý lak s názvom Dynamica. Na výber bude možnosť dvojfarebnej kombinácie laku napríklad s čiernou strechou a stĺpikmi.

Interiér zapôsobí

Interiér poteší nových majiteľov Yaris Cross GR Sport športovými sedadlami so šedým čalúnením a červeným prešívaním. Rovnaké prešívanie dizajnéri použili aj na volante a voliči prevodovky. Pri pohľade na výplne dverí zasa dominuje modro-šedý dekor, ktorý použili aj na niektoré oblasti prístrojového štítu. Aby ste náhodou nezabudli, že sedíte v modeli GR Sport, nenápadné logo nájdete aj na hlavových opierkach, volante a na štartovacom tlačítku.

Aby Yaris Cross nebol iba o vizuálnych vylepšeniach, bolo treba urobiť aj funkčné vylepšenia na pocit z jazdy. Lepší jazdný zážitok má za úlohu priniesť odlišne naladený systém odpruženia pre lepšie reakcie riadenia. Odpruženie má za cieľ aj potlačiť nakláňanie vozidla a zlepšiť priľnavosť na vozovku. Treba však podotknúť, že Yaris Cross už v základe ponúka dobré jazdné vlastnosti vďaka podvozkovej platforme s názvom GA-B, svojmu nízkemu ťažisku a tuhosti karosérie.

Istá dávka praktickosti

GR Sport sa zaradí na vrchol výbavových línii nad línie Executive a Adventure. GR Sport ponúkne bohatú výbavu vrátane vyhrievania predných sedadiel, dvojzónovej klimatizácie a systému Toyota T-Mate pre aktívnu bezpečnosť. Toyota Yaris Cross GR Sport ponúkne aj dávku praktickosti s objemom batožinového priestoru 397 litrov a po sklopení zadných sedadiel dosiahne objem až 1 097 litrov. Výhodou sklápania zadných sedadiel je ich možnosť zloženia v pomere 40:20:40.

GR Sport dostane pod kapotu 1,5 litrový hybridný trojvalec s výkonom 85 kW (116 koní). Pri prvotnom uvedení v Európe bude mať model k dispozícii len pohon predných kolies, informácie o dostupnosti pohonu oboch náprav zatiaľ verejnosť nepozná. Všetky bližšie informácie o spotrebe a emisiách sa však dozvieme až pri samotnom uvedení modelu na trh.

 

Exit mobile version