startstop

Audi TT Final Edition dáva zbohom starým časom

Audi si pripravilo špeciálnu edíciu modelu TT – Final Edition. Keď Audi TT prvýkrát vyšlo v roku 1998 na cesty, zožalo okamžitý úspech. Najmä vďaka svojim ostrým dizajnovým prvkom a mimoriadne „cool“ profilu.

Napriek tomu, že modely TT druhej a tretej generácie sa tešia značnému podielu na trhu športových áut, Audi tento rok pomyselne odpojí model TT zo svojej ponuky. Najskôr si však pripravili niečo špeciálne. Ide o model s označením Final Edition.

Audi už dalo modelu TT svoj bozk na rozlúčku ikonickou edíciou s označením RS z roku 2022. Spomínanú edíciu rozumne obmedzili na menší počet kusov, a tak zdvihli jej hodnotu. Úroveň výbavy Final Edition by mala byť k dispozícii od marca pre celý rad TT a prvé dodávky sa dajú očakávať v apríli.

Veľa červenej a Alcantara

Vizuálne odlíšenie Final Edition od štandardného TT spočíva v použití čierneho štylistického balíka Audi s logom, vonkajšími spätnými zrkadlami, koncovkami výfuku a spojlerom – všetko v čiernej farbe. Model Audi TT Roadster má rovnako čierne doplnky a aj čierne lakovaný veterný štít. Vnútri nájdete vylepšený kožený balíček pridaný ako štandard. Volant dostal špeciálne červené prešitie a pokrýva ho Alcantara. Rovnako červenú farbu zvolili pre lemy koberčekov a na prešívanie sedadiel.

Úrovne vybavenia interiéru vylepšili pomocou balíka „Technology Pack“. Tento balík pridáva satelitnú navigáciu a služby Audi Connect Infotainment Services. Služba poskytuje vodičom prístup k funkciám, ako sú aktuálne miestne ceny paliva a predpovede počasia. S modelom Audi TTS dostanete aj pridaný balík Comfort and Sound, ktorý obsahuje vylepšený zvukový systém, cúvaciu kameru a parkovacieho asistenta.

Čo príde potom?

Final Edition je k dispozícii pre celý modelový rad okrem modelu Audi TT RS. Oficiálne ceny zatiaľ ešte nepoznáme. Neočakáva sa však výrazný cenový nárast v porovnaní s cenníkovými cenami. Model Audi TT má pokračovať aj naďalej, zmení sa však na čisto elektrický automobil. Na týchto plánoch sa už nejaký čas pracuje a koniec jednej éry zasa prinesie začiatok tej druhej. Inak tomu nebude ani v prípade Audi TT.

Exit mobile version