Domov News Audi TTS competition plus ponúkne ešte viac výkonu

Audi TTS competition plus ponúkne ešte viac výkonu

Audi TT stojí väčšinou mimo záujmu kupujúcich. Dokonca sa šepká, že ďalšia generácia už ani nevznikne. Aktuálna generácia Audi TTS competition plus pridáva vyšší výkon a niekoľko dizajnových výnimočností.

Tretia generácia tohto kupé alebo roadsteru od Audi je na trhu už od roku 2014. Je teda najvyšší čas spoznať novú generáciu. Tá však možno vôbec nevznikne. A to aj napriek mimoriadne vydarenému dizajnu aktuálnej generácie, ktorá po predchodcoch už nedostáva posmešky ako auta pre ženy. To je však na inú tému. Audi TTS competition plus je nová výbava, ktorá ponúkne viac individualizácie a k tomu aj silnejšie prevedenie dvojlitrového TSI.

Motor z Golfu R

Dôležitou zmenou je to, že výkon dvojlitrového TSI opäť o niečo poskočil. Bežné TTS má 306 koní, verzia competition plus ponúkne po vzore Golf R až 320 koní. S tým ponúka 400 Nm, teda tento údaj zostáva nezmenený. Kupé dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy, roadster na to potrebuje 4,8 sekundy. Je pritom zaujímavé, že taký Tiguan R, ktorý je väčší a ťažší, zvláda túto disciplínu za 4,9 sekundy. Teda len o desatinu horšie, ako roadster.

Samozrejme tu nájdeme 7-stupňovú prevodovku DSG a pohon všetkých kolies quattro s Haldex spojkou. Do série pribudlo aj Audi magnetic drive, teda adaptívne tlmiče. Samozrejmosťou sú už sériové LED svetlá (príplatkové Matrix zostávajú v ponuke), brzdové strmene lakované červenou farbou alebo vysokolesklé 20-palcové disky s 10-lúčovým dizajnom. Dynamický potenciál zvýrazňujú vysokolesklo čierno lakované prvky exteriéru. Na výber máte z 4 farieb, viac v ponuke pre TTS competition plus nebude.

V interiéri máme pred vodičom veľký 12,3-palcový digitálny displej Audi virtual cockpit. Jemná koža Nappa na sedadlách s kontrastným prešívaním a vyrazením S na predných operadlách zvýrazňuje potenciál auta. Prvky interiéru, ako lišty sú v karbónovom prevedení, volant je čalúnený do kombinácie Alcantary a kože. Na úrovni 12 hodín je na volante značka v šedej alebo červenej farbe. Pre audiofilov je sériovo dodávaný audiosystém Bang and Olufsen. Nakoniec cena. Od novembra 2020 začína Audi TTS competition plus v Nemecku na približne 61 000 eur za kupé a 63 700 eur za roadster. K prvým zákazníkom sa dostanú na jar 2021.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAudi
Predchádzajúci článokPolicajná Škoda Octavia pre Veľkú Britániu, budeme ju mať aj na Slovensku?
Nasledujúci článokToyota omladila svoj model Camry a vdýchla mu viac emócii a luxusu.